НАЧАЛО Регулации

Индийската крипто борса Zebpay спира търговията след дълга борба със забраната от RBI

СЕП. 29, 2018 16:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индийската крипто борса Zebpay спира търговията след дълга борба със забраната от RBI

Базираната в Индия крипто борса ZebPay съобщи чрез tweet в петък , че ще спре услугата си за търговията през деня.

 


От 16:00 местно време (10:30 UTC), борсата заяви, че ще анулира всички неизпълнени поръчки и ще върне потребителски средства в портфейлите им.

След тази операция "няма да бъдат приемани нови поръчки" според собственика на борсата.

Вероятно в този момент потребителите ще могат да преместват своите крипто активи в други борси.


ZebPay се опита да оцелее след забраната на централната банка на Индия (RBI)Последвалата публикация от борсата в блог потвърди, че последното решение е било причинено от заповедта на резервната банка на Индия по-рано тази година. Заповедта ограничи местните банки да се занимават с бизнеси свързани с крипто и това бе отправна точка за много борси.

Zebpay посочи, че са проучили всички алтернативни варианти, за да гарантират, че Индия няма да "пропусне рейса на цифровите активи". Разбираемо е, че последните няколко месеца са били трудни, следователно решението да се спре търговията на борсата.

"Намаляването на банковите сметки осакати нашата способност и тази на клиентите ни да осъществяват сделки със смисъл. На този етап не сме в състояние да намерим разумен начин за провеждане на бизнеса за обмен на криптовалути. В резултат на това спираме обменните си дейности", обяснява съобщението.

Портфейлната услуга, предоставена от борсата (Zebpay Wallet), няма да бъде засегната, въпреки че борсата потвърждава, че потребителите все още могат да депозират и теглят токени в портфейлите си.


Как RBI забраната повлия на ZebPay


Zebpay някога е била най-голямата крипто борса в Индия спрямо обема на търговия, но след това е изпаднала в забвение след забраната на правителството.

След като местните банки не бяха допуснати да се занимават с борсите, през юли Zebpay бе принуден да забрани депозитите и тегленията в индийски рупии.

Това доведе до спад в обема на търговията на борсата. Данните на Coinmarketcap разкриват, че обемът на търговията преди обявяването е бил $5 милиона, но в момента цифрите са около $200 000.

В същото време, дата за окончателно изслушване за забраната на централната банка за всички банки да спрат да се занимават с борси, не е потвърдена.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света