НАЧАЛО Регулации

Индийската крипто борса Zebpay спира търговията след дълга борба със забраната от RBI

СЕП. 29, 2018 16:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индийската крипто борса Zebpay спира търговията след дълга борба със забраната от RBI

Базираната в Индия крипто борса ZebPay съобщи чрез tweet в петък , че ще спре услугата си за търговията през деня.

 


От 16:00 местно време (10:30 UTC), борсата заяви, че ще анулира всички неизпълнени поръчки и ще върне потребителски средства в портфейлите им.

След тази операция "няма да бъдат приемани нови поръчки" според собственика на борсата.

Вероятно в този момент потребителите ще могат да преместват своите крипто активи в други борси.


ZebPay се опита да оцелее след забраната на централната банка на Индия (RBI)Последвалата публикация от борсата в блог потвърди, че последното решение е било причинено от заповедта на резервната банка на Индия по-рано тази година. Заповедта ограничи местните банки да се занимават с бизнеси свързани с крипто и това бе отправна точка за много борси.

Zebpay посочи, че са проучили всички алтернативни варианти, за да гарантират, че Индия няма да "пропусне рейса на цифровите активи". Разбираемо е, че последните няколко месеца са били трудни, следователно решението да се спре търговията на борсата.

"Намаляването на банковите сметки осакати нашата способност и тази на клиентите ни да осъществяват сделки със смисъл. На този етап не сме в състояние да намерим разумен начин за провеждане на бизнеса за обмен на криптовалути. В резултат на това спираме обменните си дейности", обяснява съобщението.

Портфейлната услуга, предоставена от борсата (Zebpay Wallet), няма да бъде засегната, въпреки че борсата потвърждава, че потребителите все още могат да депозират и теглят токени в портфейлите си.


Как RBI забраната повлия на ZebPay


Zebpay някога е била най-голямата крипто борса в Индия спрямо обема на търговия, но след това е изпаднала в забвение след забраната на правителството.

След като местните банки не бяха допуснати да се занимават с борсите, през юли Zebpay бе принуден да забрани депозитите и тегленията в индийски рупии.

Това доведе до спад в обема на търговията на борсата. Данните на Coinmarketcap разкриват, че обемът на търговията преди обявяването е бил $5 милиона, но в момента цифрите са около $200 000.

В същото време, дата за окончателно изслушване за забраната на централната банка за всички банки да спрат да се занимават с борси, не е потвърдена.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света