НАЧАЛО Блокчейн

Индия ще интегрират блокчейн в система за гласуване

ФЕВ. 17, 2020 08:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индия ще интегрират блокчейн в система за гласуване

Тъй като технологията бързо се превръща в ненадмината, блокчейн е внедрен в много сектори и в различни пилотни проекти по целия свят.

Според последните новини, Изборната комисия на Индия се присъедини към колежа по инженерство, IIT Madras, за да работи по внедряването на блокчейн технологията за системата за гласуване в опит да увеличи избирателната активност в страна, в която над 84% от хората мигрират от един щат към друг.

Според сътрудничеството, избирателите, които живеят далеч от родните си избирателни райони, все още ще могат да дадат гласа си, без да ходят лично до урната. Обяснявайки как блокчейн ще се използва за това, което все още е в етап на развитие, старши заместник-комисарят по изборите Сандийп Саксена каза:

„[Проектът е] двупосочна електронна система за гласуване, в контролирана среда, върху IP устройства на специални интернет линии, активирани с биометрични устройства и уеб камера“


Освен това, процесът на „двупосочната блокчейн система за дистанционно гласуване“ по същество изисква избирателите да присъстват на определеното място по време на предварително определен период от време. За да се използва това средство за идентифициране и упълномощаване на избирателите, ще е необходимо да се създаде персонализирана електронна бюлетина, захранвана от блокчейн.

След като се гласува, ще бъде изпълнен интелигентен договор. Тогава бюлетината ще бъде сигурно криптирана и ще бъде генериран блокчейн хаштаг [#]. Този хаштаг за уведомяване ще бъде получен от кандидатите и политическите партии.

Саксена допълнително добави,

„Да предположим, че има избори в Лок Саба и ченайски избирател се намира в Делхи. Вместо да се върне да гласува в своя избирателен район или да пропусне да гласува, избирателят може да достигне определено място, в определен времеви прозорец и да даде своя вот."


С процъфтяването на ИТ сектора в страната, Индия призна, че блокчейн технологията може да има потенциални случаи на използване в сфери като управление на бизнеса, банкиране, финанси и др. Индийският регулаторен орган на Индия по-рано инструктира телекомуникационните фирми да използват блокчейн в опит да се спрат със спам обаждания и съобщения.

Дори oт "Tea Board of India" са изразили намерения да приемат блокчейн технологията, за да насърчат прозрачността и проследяемостта на своите продукти, както и операциите.

Нещо повече, индийското многонационално дъщерно дружество на Mahindra Group, Tech Mahindra, наскоро си сътрудничи с базиран в Нидерландия блокчейн инкубатор за улесняване на „лесните и сигурни плащания“.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Технологични гиганти създават блокчейн център за борба с коронавируса COVID-19

Проектът, наречен MiPasa, се основава на блокчейна Hyperledger Fabric. Той включва различни инструменти за анализи и източници на данни, които помагат на гражданите и служителите в общественото здраве...
АПР. 2, 2020 10:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн проект позволява на потребителите да си избират източник на зелена енергия

В съобщение от 1-ви април двете фирми разкриха, че ще предлагат на почти четвърт милион френски жители възможност да персонализират своя енергиен микс, използвайки блокчейн технология, за да сертифици...
АПР. 1, 2020 18:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банков гигант ще използва блокчейн за да проследява $10 милиарда

Клиентите на банката могат да използват платформата, наречена „Digital Vault“, за достъп до дигитализирани записи на ценни книжа, закупени на частни пазари.Платформата намалява времето, необходимо на ...
МАР. 30, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Продължават да се отварят нови позиции в блокчейн сферата, въпреки глобалната рецесия

Целият свят сякаш се разпада, с изключение на блокчейнKraken, една от най-големите борси за криптовалути в Съединените щати, се стреми да увеличи работната си сила с 10%, въпреки неотдавнашните спадов...
МАР. 30, 2020 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света