НАЧАЛО Крипто Крими

В Индия разкриха крипто Понци схема за милиони

АВГ. 14, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 В Индия разкриха крипто Понци схема за милиони

Австралийски гражданин на име Харпийт Синг Сани наскоро беше арестуван в Индия за ръководене на крипто Понци схема за $28 милиона.

Madhya Pradesh Special Task Force (STF) арестува мъжа в понеделник, след като беше обвинен в промотиране на фалшива компания и измама на безброй индийско-австралийци за хиляди долари, след като им бе обещана висока възвръщаемост.

 

Добре планирана Понци схема

 

Сани промотираше измамна компания под името „Plus Gold Union Coin (PGUC)“ с други членове в 22 страни, които включват Франция, Германия, Индонезия, Япония, Шри Ланка, Бангладеш, Колумбия, Финландия и Нигерия. В следствие на измамите, общо 2 милиарда индийски рупии (INR) бяха "откраднати" от нищо неподозиращите жертви.

 

Човекът стартира схемата за бързо забогатяване през 2017 г., където си осигури висока възвръщаемост с нисък риск, като организира различни семинари и презентации. Той принуди всички да инвестират, като заяви, че PGUC е „хибридна криптовалута“ и има потенциал за мащабен растеж след няколко години.

 

Той твърди, че проектът му се изпълнява на „скрипт (PoW / PoS)”, захранван с децентрализирана платформа за крипто разплащания, а инвеститорите са информирани, че могат да спечелят повече PGUC монети чрез залагане или копаене през „саморегулирана” финансова система на платформата.

 

STF засне няколко видеоклипа от тези семинари, в които членовете на екипа бяха хванати да казват, че компанията възникна от „европейска фирма, която има история с добиването на метал“. Средствата бяха осигурени най-вече в брой, за да държат нещата под контрол.

 

Обвиняемият дори използва жител на Малайзия, за да убеди жертвите и специално уеб приложение за видеоконферентна връзка с инвеститорите. Разследващите откриха два имота, чиято стойност е $1,8 милиона под името на измамника в Австралия, които уж са закупени с парите на инвеститорите.

 

Безброй много хора бяха измамени


„Всичко изглеждаше истинско… приятен уебсайт с нашето лично табло и презентации от промоутърите, както и статистически графики, показващи прогнозиран растеж“, каза Раджив Шарма, една от жертвите, която загуби $52,000 в схемата.

Депика Шинде, член на STF, разследващ случая PGUC, заяви:

„Той работеше с хората, които започнаха тази схема и още през декември 2017 г. знаеше, че PGUC е фалшива валута. Но той продължи да го популяризира и получи част от печалбата. "


Бхавеш Пател, друга жертва на тази организация, заяви пред SBS, че родителите му ипотекират земеделската си земя в Индия, за да съберат $30 000, които по-късно инвестира в PGUC. Бхавеш се нуждаеше от парите, за да плати болничните сметки, тъй като жена му се нуждаеше от спешна медицинска помощ. Въпреки това, когато той се опита да спечели пари от схемата и поиска да си вземе дължимото, измамниците започнаха да се оправдават. Той обяснява:

„Те дори дойдоха да се срещнат с жена ми в болницата и казаха 'парите ви ще бъдат удвоени за три месеца и лесно можете да платите сметката на болницата'. Те знаеха защо имам нужда от парите и все пак ми причиниха това. “СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Наркооперация доведе до изземането на $1 милион в криптовалути

Според доклад на Sydney Morning Herald, властите в Западна Австралия са иззели рекордно количество криптовалута от двойка, опитваща се да транспортира екстази, скрити в комплект за рисуване.Докато са ...
ДЕК. 8, 2019 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето как вашият смарт телевизор може да ви ограби

Може ли криптовалутата ви да бъде изложена на риск?Преди около 10 дни, на 26-ти ноември 2019 г., ФБР пусна поредното предупреждение относно съвременната технология и нейната уязвимост към хакерски ата...
ДЕК. 6, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Уязвимост на Android излага крипто портфейлите ви на опасност

500 от най-популярните приложения са изложени на рискНа 2-ри декември норвежката фирма за защита на приложения Promon разкри откритието на опасна уязвимост за Android, наречена StrandHogg, която, какт...
ДЕК. 4, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Уебсайтът на OneCoin най-накрая затвори

Уебсайтът OneCoin.EU вече не работи, а DNS записът е в процес на разследване. Сайтът продължи да съхранява баланси на OneCoin, дори потенциално правейки OTC сделки.Сайтът падна само няколко дни след с...
ДЕК. 3, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света