НАЧАЛО Други

Индия одобряват MOU за взаимно блокчейн изследване с членове на BRICS

СЕП. 13, 2018 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индия одобряват MOU за взаимно блокчейн изследване с членове на BRICS

Union Cabinet на Индия одобри Меморандум за разбирателство (MOU) относно съвместното изследване на DLT технологията, съобщиха местните новини ANI на 12-ти септември.

Кабинетът е върховният орган за вземане на решения в Индия, състоящ се от министри и воден от премиера Нарендра Моди.

Меморандумът за сътрудничество, който е съвместна инициатива в рамките на Механизма за междубанково сътрудничество BRICS, има за цел да насърчи по-доброто разбиране на DLT и да определи областите, в които технологията може да бъде използвана за подобряване на оперативната ефективност.

Изследванията ще се провеждат съвместно от Export-Import банката на Индия (Exim Bank) и банките от другите държави-членки на BRICS; Banco Nacional de Desenvolvimento Economico e Social (BNDES, Бразилия), Китайска банка за развитие (CDB), Държавната корпоративна банка за развитие и външни икономически работи (Vnesheconombank, Русия) и Банка за развитие на Южна Африка (DBSA).

Меморандумът за разбирателство беше предложен първоначално на 10-ата Международна среща на страните от BRICS, проведена в Йоханесбург през юли, чийто основен фокус беше сътрудничеството в икономическото развитие "в лицето на четвъртата индустриална революция". Банките след това се съгласиха съвместно да изучават DLT "в интерес на развитието на цифровата икономика". Михаил Полубояринов, първи заместник-председател и член на управителния съвет на Vnesheconombank, заяви за меморандума за разбирателство:

Настоящото споразумение позволява на банките за развитие на страните от BRICS да проучат приложенията на иновативни технологии в инфраструктурното финансиране и оптимизирането на банковите продукти.

През този месец индийският щат Тelangana подписа меморандуми с блокчейн компании, за да внедри технологията в държавни приложения, за да рационализира държавните услуги. Изглежда мярката има за цел да донесе повече прозрачност и ефективност на обществените услуги, предоставяни от държавата.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света