НАЧАЛО Други

Индия одобряват MOU за взаимно блокчейн изследване с членове на BRICS

СЕП. 13, 2018 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индия одобряват MOU за взаимно блокчейн изследване с членове на BRICS

Union Cabinet на Индия одобри Меморандум за разбирателство (MOU) относно съвместното изследване на DLT технологията, съобщиха местните новини ANI на 12-ти септември.

Кабинетът е върховният орган за вземане на решения в Индия, състоящ се от министри и воден от премиера Нарендра Моди.

Меморандумът за сътрудничество, който е съвместна инициатива в рамките на Механизма за междубанково сътрудничество BRICS, има за цел да насърчи по-доброто разбиране на DLT и да определи областите, в които технологията може да бъде използвана за подобряване на оперативната ефективност.

Изследванията ще се провеждат съвместно от Export-Import банката на Индия (Exim Bank) и банките от другите държави-членки на BRICS; Banco Nacional de Desenvolvimento Economico e Social (BNDES, Бразилия), Китайска банка за развитие (CDB), Държавната корпоративна банка за развитие и външни икономически работи (Vnesheconombank, Русия) и Банка за развитие на Южна Африка (DBSA).

Меморандумът за разбирателство беше предложен първоначално на 10-ата Международна среща на страните от BRICS, проведена в Йоханесбург през юли, чийто основен фокус беше сътрудничеството в икономическото развитие "в лицето на четвъртата индустриална революция". Банките след това се съгласиха съвместно да изучават DLT "в интерес на развитието на цифровата икономика". Михаил Полубояринов, първи заместник-председател и член на управителния съвет на Vnesheconombank, заяви за меморандума за разбирателство:

Настоящото споразумение позволява на банките за развитие на страните от BRICS да проучат приложенията на иновативни технологии в инфраструктурното финансиране и оптимизирането на банковите продукти.

През този месец индийският щат Тelangana подписа меморандуми с блокчейн компании, за да внедри технологията в държавни приложения, за да рационализира държавните услуги. Изглежда мярката има за цел да донесе повече прозрачност и ефективност на обществените услуги, предоставяни от държавата.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света