НАЧАЛО Други

Индия изпраща официални лица в САЩ, Япония и Швейцария да изучават крипто и ICO

СЕП. 4, 2018 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индия изпраща официални лица в САЩ, Япония и Швейцария да изучават крипто и ICO

Бордът за ценните книжа и борсите на Индия (SEBI) организира обиколки в други страни, за да може служителите му да изучават криптовалути и ICO, съгласно годишния си доклад за периода 2017-18 г.


Индийският регулаторен орган съобщава, че властите вече са предприели "проучвателни обиколки", по-специално за проучване на крипто и ICO в Агенцията за финансови услуги в Япония (FSA), Орган за финансово поведение в Обединеното кралство (FCA) и Швейцарският надзорен орган за финансовия пазар (FINMA).

Изследванията в чужбина бяха проведени, за да помогнат на официалните служители да "се ангажират с международните регулатори и да придобият по-задълбочено познаване на системите и механизмите", се посочва в документа.

Докладът не е първият път, когато индийските власти са изразили интерес към начина, по който другите страни се придържат към криптовалутите. Например, резервната банка на Индия (RBI) също публикува своя годишен доклад 2017-18 г., в който органът обръща внимание на различни видове крипто регулация в световен мащаб, съсредоточавайки се по-специално върху Япония и Южна Корея.

Позовавайки се на годишния доклад, RBI понастоящем обмисля възможността за издаване на дигитална валута на централната банка, обезпечена с рупии.

Докладът на SEBI е на фона на спорното решение на RBI, влязло в сила на 5-ти юли, което предполага забрана на сделките на банките със свързани с крипто предприятия и лица.

Върховният съд на Индия потвърди ограничението на RBI до изслушването през юли, което по-късно бе отложено до 11 септември. Съдът също така реши да не предоставя временни мерки на засегнатите от забраната.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света