НАЧАЛО Други

Индия изпраща официални лица в САЩ, Япония и Швейцария да изучават крипто и ICO

СЕП. 4, 2018 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индия изпраща официални лица в САЩ, Япония и Швейцария да изучават крипто и ICO

Бордът за ценните книжа и борсите на Индия (SEBI) организира обиколки в други страни, за да може служителите му да изучават криптовалути и ICO, съгласно годишния си доклад за периода 2017-18 г.

 

Индийският регулаторен орган съобщава, че властите вече са предприели "проучвателни обиколки", по-специално за проучване на крипто и ICO в Агенцията за финансови услуги в Япония (FSA), Орган за финансово поведение в Обединеното кралство (FCA) и Швейцарският надзорен орган за финансовия пазар (FINMA).

Изследванията в чужбина бяха проведени, за да помогнат на официалните служители да "се ангажират с международните регулатори и да придобият по-задълбочено познаване на системите и механизмите", се посочва в документа.

Докладът не е първият път, когато индийските власти са изразили интерес към начина, по който другите страни се придържат към криптовалутите. Например, резервната банка на Индия (RBI) също публикува своя годишен доклад 2017-18 г., в който органът обръща внимание на различни видове крипто регулация в световен мащаб, съсредоточавайки се по-специално върху Япония и Южна Корея.

Позовавайки се на годишния доклад, RBI понастоящем обмисля възможността за издаване на дигитална валута на централната банка, обезпечена с рупии.

Докладът на SEBI е на фона на спорното решение на RBI, влязло в сила на 5-ти юли, което предполага забрана на сделките на банките със свързани с крипто предприятия и лица.

Върховният съд на Индия потвърди ограничението на RBI до изслушването през юли, което по-късно бе отложено до 11 септември. Съдът също така реши да не предоставя временни мерки на засегнатите от забраната.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света