НАЧАЛО Регулации

Индия активно работят в насока забрана на криптовалутите

АВГ. 5, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индия активно работят в насока забрана на криптовалутите

Индийски правителствен служител твърди, че две министерства и Резервната банка на Индия активно работят върху законова рамка за забрана на криптовалутите на субконтинента.

Според доклад от 4-ти август от индийския новинарски сайт Moneycontrol, властите в Индия се подготвят за приемане на закон, забраняващ търговията с криптовалути. Сайтът цитира анонимен служител, който казва, че консултациите между Министерството на електрониката и информационните технологии, Министерството на правосъдието и Резервната банка на Индия (RBI) са започнали относно рамката на такъв закон.


"След като Парламентът възобнови сесията, се надяваме да бъде ратифициран законът", заяви официалният орган. Очаква се парламентът да се събере в края на август или началото на септември.


Длъжностното лице заяви, че правителството обмисля забрана на криптовалутите чрез законодателна промяна - а не с методи, като забраната от RBI за банки, занимаващи се с криптовалути, защото това ще бъде по-обвързващо. "Това ясно ще определи незаконността на търговията", сподели лицето.


Закони за криптовалутите


През март Върховният съд на Индия отмени забрана за банките, занимаващи се с криптовалути, която беше наложена от RBI от юли 2018 г. Отмяната доведе до бум на новите борси в цялата страна.


Правителствените служители обаче са съгласни с идеята да приемат нов закон, който да не позволява криптовалутите в Индия вместо забраната от страна на RBI.


Ашиш Сингал, основател и изпълнителен директор на индийската борса за криптовалути CoinSwitch, заяви, че шансът правителството да наложи забрана на дигиталните валути е бил по-голям през 2019 г., отколкото тази година. Той добави, че има промяна в начина на възприемане на криптовалутите в цяла Индия, като се надяваме, че е за по-добро.


Крипто убежище по време на карантината


Въпреки че много части на Индия все още са изправени пред известни ограничения на движението поради пандемията, тъй като карантината беше наредена през март, борсите за криптовалути в страната отчетоха силен растеж, тъй като някои инвеститори се отдалечиха от традиционните активи.


През май бе съобщено, че базираната в Индия CoinDCX има десет пъти повече от средния брой потребители, регистрирали се през седмицата след отмяната на забраната за RBI и ръст от 47% за Q1 2020. 


Търговската платформа WazirX също отбеляза месечен ръст над 80% както през март, така и през април. Базираната в САЩ крипто борса Coinbase навлезе на индийския пазар, предлагайки конвертиране от крипто към крипто и търговски услуги от април.


Moneycontrol заяви, че "всяка седмица в криптосферата се прави бизнес на стойност милиони долари, като карантината ще стимулира обемите".


"Нарастващ брой инвеститори са намерили убежище във виртуални валути, тъй като традиционните активи са [по-далечна алтернатива] поради притесненията за здравето на икономиката, очукани от епидемията от коронавирус."

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло АВГ. 6, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света