НАЧАЛО Регулации

Индия пак ще забрани всички криптовалути

ФЕВ. 12, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индия пак ще забрани всички криптовалути

Анонимен източник, който предполагаемо е високопоставен служител на индийското финансово министерство, твърди, че използването на криптоактиви скоро ще бъде напълно забранено в Индия.

 

В разговор с Bloomberg източникът твърди, че използването на криптовалута във всичките ѝ форми ще бъде забранено съгласно нов закон, който се очаква скоро да бъде въведен в парламента. 

 

Транзакциите с крипто чрез чуждестранни борси също ще бъдат забранени.

 

Крипто инвеститорите се очаква да получат три до шест месеца преходен период, за да могат да ликвидират своите холдинги след влизането в сила на новия закон, каза източникът.

 

Длъжностното лице подчерта, че крипто активите са били таргетирани от индийските законодатели поради липсата на подкрепа от Резервната банка на Индия (RBI).

 

През януари индийският парламент представи ‘Законопроект за криптовалути и регулирането на официални дигитални валути, 2021 г.’ за дискусия по време на текущите парламентарни сесии за бюджета на страната.

 

Целта на законопроекта беше описана като създаване на улесняваща рамка за дигитална валута на централната банка, издадена от RBI, и за “забрана на всички частни криптовалути в Индия”.

 

Сатвик Вишванат, съосновател и главен изпълнителен директор на основната индийска борса за криптовалути Unocoin, каза пред Bloomberg, че местната криптоиндустрия притеснено очаква “подробности да излязат, за да определят [техния] следващ [ход]”:

 

Ако правителството продължи със забраната на всички криптовалути, с изключение на тази, подкрепена от държавата, няма да има смисъл да продължим бизнеса си в Индия. Но ще трябва да изчакаме и да видим.


През март 2020 г. Върховният съд на Индия отмени пълната забрана на RBI от април 2018 г. на местните банки да предоставят услуги на бизнеси, занимаващи се с крипто, ефективно легитимирайки компании за крипто в цялата страна.

 

Индийското министерство на финансите обаче предложи законодателство, което отново ще забрани крипто активите в цялата страна през юни 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Free Bitcoin ФЕВ. 12, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Първата фаза от швейцарския закон за блокчейн влиза в сила

Още през септември 2020 г. парламентът на страната прие разширена регулаторна рамка за крипто и блокчейн технологиите.Според доклад на Swissinfo, прилагането на новата регулаторна рамка ще помогне за ...
ФЕВ. 3, 2021 13:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света