НАЧАЛО Крипто Крими

Индийската полиция залавя крипто измамници

АВГ. 3, 2018 12:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индийската полиция залавя крипто измамници

Индийската полиция твърди, че са хванали измама с криптовалута, която hijack-на марката Ripple и убеди близо 2 000 души да дадат общо 4 милиона долара.


Измамници са обвинени, че експлоатират фалшива крипто компания, наречена "Ripple Future", която гарантира, че инвеститорите ще утроят парите си за по-малко от година.

Италианският пресцентър твърди, че компанията е заявила, че е със седалище в САЩ, въпреки че следователите твърдят, че явно се управлява от Газиабад, град в близост до столицата на страната, Делхи.

Местните полицаи казват, че са разбрали за измамата след като около 50 инвеститори подадоха жалба. Двама души са арестувани и съучастникът все още не може да бъде открит.

Както съобщава India Today, полицията вижда увеличение на броя на измамите с крипто.

"През последните няколко месеца станахме свидетели на внезапно нарастване на понци схемите, основани на крипто, някои от които също бяха свързани с известни личности и политици."

През юни тази година "Enforcment Directorate" разпитва съпруга на Шилпа Шети, Раж Кундра за предполагаемото му участие в измама, в която основателят на GainBitcoin Амид Бадрвай съобщи, че е излъгал инвеститори на стойност около 2 000 crore. Бардвай беше арестуван от полицията в Пуни на летище Делхи през април тази година.

В още един случай, датиращ от юни тази година, полицията в Мумбай разби няколко милионна измама от крипто, използвана под формата на фирма за недвижими имоти The Flinstone Group. Според докладите измамниците са принудили 25 000 души да пратят почти 500 крони."

Полицията твърди, че са заловили съответните данни от "Ripple Future" и обвиняемите ще бъдат обвинени в измама и престъпно нарушаване на доверието.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света