НАЧАЛО Крипто Крими

Индийската полиция залавя крипто измамници

АВГ. 3, 2018 12:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индийската полиция залавя крипто измамници

Индийската полиция твърди, че са хванали измама с криптовалута, която hijack-на марката Ripple и убеди близо 2 000 души да дадат общо 4 милиона долара.


Измамници са обвинени, че експлоатират фалшива крипто компания, наречена "Ripple Future", която гарантира, че инвеститорите ще утроят парите си за по-малко от година.

Италианският пресцентър твърди, че компанията е заявила, че е със седалище в САЩ, въпреки че следователите твърдят, че явно се управлява от Газиабад, град в близост до столицата на страната, Делхи.

Местните полицаи казват, че са разбрали за измамата след като около 50 инвеститори подадоха жалба. Двама души са арестувани и съучастникът все още не може да бъде открит.

Както съобщава India Today, полицията вижда увеличение на броя на измамите с крипто.

"През последните няколко месеца станахме свидетели на внезапно нарастване на понци схемите, основани на крипто, някои от които също бяха свързани с известни личности и политици."

През юни тази година "Enforcment Directorate" разпитва съпруга на Шилпа Шети, Раж Кундра за предполагаемото му участие в измама, в която основателят на GainBitcoin Амид Бадрвай съобщи, че е излъгал инвеститори на стойност около 2 000 crore. Бардвай беше арестуван от полицията в Пуни на летище Делхи през април тази година.

В още един случай, датиращ от юни тази година, полицията в Мумбай разби няколко милионна измама от крипто, използвана под формата на фирма за недвижими имоти The Flinstone Group. Според докладите измамниците са принудили 25 000 души да пратят почти 500 крони."

Полицията твърди, че са заловили съответните данни от "Ripple Future" и обвиняемите ще бъдат обвинени в измама и престъпно нарушаване на доверието.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Индийските власти разследват предполагаемa измама с крипто борса

Според местния вестник Milenium Post, крилото за икономически престъпления към полицията в Ню Делхи сега разследва операторите на борсата Pluto Exchange, след като получи жалба от 43 инвеститори относ...
СЕП. 23, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN документите разкриват намесата на английска финансова фирма в Mt.Gox хака

FinCEN документите включват 36 доклада за подозрително поведение от страна на Mayzus Financial Services, която е най-споменаваният субект във всички изтекли документи.  Mayzus Financial Services е баз...
СЕП. 22, 2020 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-големите банки перат най-големите суми

Някои от най-големите банки в света, включително JPMorgan Chase, HASBC и Deutsche Bank, позволиха на престъпници да изперат почти $ 2 трилиона в незаконни печалби от 1999 до 2017, според информация, и...
СЕП. 21, 2020 10:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Полицията вика на разпит директора на Bithumb

Предполага се, че столичната полицейска агенция в Сеул се опитва да разпита Лий Юнг Хун, председател на управителния съвет на Bithumb Korea и Bithumb Holdings, според доклад от 18-ти септември на държ...
СЕП. 20, 2020 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света