НАЧАЛО Други

Индиец заплашва да взриви летището в Маями след Биткойн измама

НОЕ. 6, 2018 13:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индиец заплашва да взриви летището в Маями след Биткойн измама

18-годишен индийски тийнейджър е заплашил да взриви Международното летище в Маями (МIA) като отмъстително решение на Федералното бюро за разследване на ФБР, което отказва да му помогне да проследи американски измамник, който е измамил тинейджъра с биткойн на стойност $1000, в популярен онлайн форум.


Въз основа на съобщения в местния новинарски канал Hindustan Times, неназованото 18-годишно момче от северния индийски щат Утар Прадеш, е направило няколко обаждания до ФБР, за да подаде жалба за сделка с Биткойн, която се е объркала. Когато почувства, че няма да получи помощта, от която се нуждае, той се обажда на летището в Маями и заплаши, че ще го взриви.

Той съобщи, че е предал инвестицията си на неназовано лице, което е срещнал в онлайн форум, който е уверил тинейджъра, че би могъл да му помогне да реализира печалби чрез сделка с биткойн, съобщава доклада.

Медията цитира шефа на полицията на Утар Прадеш (DGP), ОП Синг, който заявява, че няма незабавни планове за арестуване или разкриване на самоличността на виновника, тъй като той е "навършил 18 години и три месеца". Недоволен от отговора на ФБР, той прави "пет обаждания до летищните власти в Маями, заплашвайки да атакува летището, като влезе в него, екипиран с автомат калашников (AK-47), гранати и колан с бомби", добави DGP.


ФБР се обърна към Индийската национална следствена служба след обаждането на тийнейджъра на летището в Маями.


Момчето казало на полицията, че е взел средствата на баща си, които управляват неправителствена организация, за да инвестира в Биткойн. След като спечели огромни печалби през предходния период, той предава инвестицията си на измамник в онлайн форум, който му обеща повече печалби, според докладите.

Тийнейджърът е обвинен според индийския наказателен кодекс и закона за информационните технологии. В отношение на Индийският Наказателен кодекс, той се е представял за някой друг и е отправял заплахи срещу летището в Маями, докато Законът за информационните технологии наказва за осъществяване на повиквания по интернет към чуждестранни органи.

В други подобни новини, панел, създаден от финансовото министерство на Индия за предлагане на регулаторна рамка за криптовалути, е настроен да препоръча криптовалута, подкрепена от държавата. Според докладите, групата ще консултира и правителството да извърши проучване на DLT и как тази технология може да бъде от полза за нацията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на PayPal съжалява, че не е инвестирал повече в Биткойн

Тийл говори за криптовалутите, централни банки и изкуствения интелект (AI) по време на интервю в Маями, организирано от политически мозъчен тръст Lincoln Network, съобщи Bloomberg на 20-ти октомври."Т...
ОКТ. 22, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света