НАЧАЛО Регулации

Индия са на път да забранят търговията с криптовалути

СЕП. 17, 2020 11:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Индия са на път да забранят търговията с криптовалути

В последно време, повечето новини, излизащи от крипто пространството, изглеждат добри.

 

Появяват се нови инвеститори, а пазарите виждат укрепване на основите и техническите аспекти.


Но в Индия, нещата се разват по начин, който заплашва да върне пазара назад, тъй като страната следва стъпките на непостоянните политики на Китай.


Bloomberg съобщи, че Индия е на прага на забрана на търговията с криптовалути в страната. Има законопроект, за който се твърди, че придобива популярност в парламента. Подобно на Китай, Индия не затваря вратата за блокчейн иновациите и ще възприеме технологията, но търговията с дигитални валути не получава особено одобрение.


Индия и отношението на страната към криптовалутите


Не за първи път Индия - третата по големина икономика в Азия - препъва местната крипто индустрия. През 2018 г. Резервната банка на Индия категорично забрани транзакциите с криптовалути, което не можеше да се случи в по-неподходящо време.


Решението дойде след становището на премиера Нарендра Моди да забрани някои от най-популярните банкноти в страната почти без предупреждение, оставяйки чувство на обърканост сред хората.


Преди две години борсите за криптовалути и индустриалните органи се обединиха, подавайки жалба срещу решението на централната банка за забрана на крипто и това даде резултат. През март 2020 г. решение на Върховния съд отмени разпоредбите на централната банка и рестартира крипто общността.

Сега, когато те отново ще бъдат изправени пред подобна борба, остава да видим как ще отговорят борсите.
Повече от половината от населението на Индия е без банкови сметки, докато приблизително 25% от тях нямат никакъв документ за самоличност, за да отворят такава, според автора на "Mastering Bitcoin" Андреас М. Антонопулос на събитие Coinscrum.


По това време, той определи финансовата ситуация в Индия като "природно бедствие", което изобщо не беше естествено, а беше създадено от човека. Той го нарече катастрофа, която ще продължи да се развива в дългосрочен план.

Една крачка напред, две назад


Конференцията на държавните банкови надзорници (CSBS) обяви на 15-ти септември, че платежните компании, включително крипто фирмите, могат да работят в рамките на рационализирана система за лицензиране, която ще улесни растежа им в цялата страна.


Новата система, наречена MSB Networked Supervision, се състои от "един цялостен изпит, който да отговаря на всички изисквания на държавните регулации", се казва в съобщението.


Тя замества отделните областни изпити, от които разплащателните компании се нуждаят за лицензиране. Близо 80 компании отговарят на условията за новата програма, която в допълнение към крипто фирмите включва и други доставчици на плащания, които заедно отговарят за придвижването на повече от 1 трилион долара годишно.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло СЕП. 18, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1150лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцария прави голям ход за развитието на местния блокчейн и крипто бизнес

Федералният департамент на финансите започна консултационен процес за общите разпоредби, касаещи блокчейн и технологията на разпределния леджър (DLT). Консултацията ще се състои сред кантони, партии и...
ОКТ. 19, 2020 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дигиталният долар на Сингапур прави стъпки към пълно регулаторнo съгласие

Партньорството търси да осигури клиентите и бизнесите, че валутата не може да бъде използвана за да се перат пари или да се финансират терористични организации. Elliptic и Xfers ще имплементират монит...
ОКТ. 12, 2020 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света