НАЧАЛО Други

IMF и Световната банка пускат криптовалута

АПР. 14, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 IMF и Световната банка пускат криптовалута

Международният валутен фонд (МВФ) и Световната банка стартираха съвместно частeн блокчейн и така наречената квази-криптовалута, съобщава Financial Times (FT) на 12 април.


Според вестника, активът, наречен “Learning Coin”, ще бъде достъпен само в рамките на МВФ и Световната банка. Монетата няма парична стойност и следователно не е истинска криптовалута, подчертават от FT.

Както FT научи, "Learning Coin" беше пуснат с цел по-добро разбиране на технологиите, които са в основата на крипто активитe. Неговото приложение ще служи като център, където се съхраняват блогове, изследвания, видеоклипове и презентации.

По време на теста, служителите на Световната банка и МВФ ще печелят монети за постигане на определени образователни цели. Институциите ще им позволят да осребрят придобитите активи за някои награди, което ще им позволи да научат как монетите могат да бъдат използвани в реалния живот.

Според МВФ, банките и регулаторите по света трябва да влезнат в крак с крипто технологиите, които се развиват доста бързо. FT цитира МВФ като казва:

Разработването на крипто активи и разпределени технологии се развива бързо, както и количеството информация (както неутрална, така и обвързана), която я заобикаля. Това принуждава централните банки, регулаторните органи и финансовите институции да признаят нарастващата пропаст в знанията между законодателите, политиците, икономистите и технологиите.


Освен това, след теста на Световната банка и МВФ, според съобщенията, биха могли да използват блокчейн за стартиране на интелигентни договори, борба с прането на пари и повишаване на общото ниво на прозрачност.

По-рано през април, управляващият директор на МВФ, Кристин Лагард, заяви, че блокчейн новаторите разклащат традиционния финансов свят и имат явно влияние върху действащите играчи. Тя отбеляза също, че потенциалът на технологиите и активите, базирани на блокчейн, е възприет от регулаторите и централните банки, които признават неговия положителен ефект.

Междувременно, представител на Световната банка изрази по-скептична гледна точка. Според Анхал Ананд, специалист по поземлена администрация в банковия отдел „Глобална земя и геопространствени единици“, има прекалено много вълнение покрай блокчейн, което предизвиква нереалистични очаквания.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Известен Порно Сайт Добавя Плащане С Litecoin

VRPorn.com, уеб сайт, който твърди, че е номер едно, когато става дума за порнографската виртуална реалност, наскоро започна да приема Litecoin плащания, според страницата си за премиум абонаменти. Уе...
МАЙ. 31, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BIthumb съкращават 50% от служителите си

Голямата южнокорейска крипто борса Bithumb съобщава, че съкращава до 50% от работната си сила, според доклад от 18 март. Според доклада, неназован служител потвърждава, че борсата ще намали персонала ...
МАР. 19, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bithumb пуска наново тегления и депозити за девет криптовалути

Водещият виртуален валутен обмен на Южна Корея Bithumb се очаква да отвори отново изтеглянията и депозитите днес, гласи официално съобщение от 4 август. Дванадесетият най-голям по обем на търговията о...
АВГ. 4, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Навлизането на Google в блокчейн пространството е ключов момент за развитието на технологията

Освен действителните криптовалути, Google е много про блокчейн. Това очевидно е дадено, като технологична фирма Google трябва да бъде "про-технология" нали? Лондонското училище по икономика (LSE) публ...
АВГ. 31, 2018 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света