НАЧАЛО Други

Илон Мъск и финансовият директор на Tesla приемат нови титли

МАР. 16, 2021 13:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Илон Мъск и финансовият директор на Tesla приемат нови титли

В свят, в който изпълнителните директори и финансовите директори вече нямат значение, се запознайте с новия "технокрал' и "майстора на монетите" на Тесла.

 

Любовната афера на Илон Мъск с крипто пространството не показва признаци на прекратяване, след като подаване на декларация до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ обяви приемането на нови официални титли за него и неговия колега - финансовия изпълнителен директор на Tesla.


От понеделник Илон Мъск ще носи официалното звание "технокрал на Тесла", докато главният финансов директор на фирмата, Зак Къркхорн, официално ще бъде известен като "майстор на монетата". Формулярът 8-K, подаден в SEC, гласи:


В сила от 15-ти март 2021 г. титлите на Илон Мъск и Зак Къркхорн са променени съответно на Технокрал на Тесла и Господар на монетите.


В декларацията се посочва също, че Мъск и Къркхорн ще запазят сегашните си съответни позиции като главен изпълнителен директор и финансов директор.


Не е ясно защо Мъск и Къркхорн са приели тези нови комични титли.


В началото на февруари спот цената на Биткойн (BTC) се увеличи с 3,000 долара за броени минути, когато се появиха новини относно придобиването на BTC на стойност 1,5 млрд. долара от Тесла, изпращайки цената на монетата до нов рекорд за всички времена.


След рязък спад в стойността на BTC - и цената на акциите на Тесла - титлата "най-богатият човек в света" за кратко беше загубена от Илон Мъск. Нито Биткойн, нито Тесла обаче прекараха прекалено дълго в спад, тъй като възраждащата се цена на монетите скоро осигури сериозни печалби на Мъск и компанията. В събота Биткойн отново скочи до нов рекорд за всички времена, когато цената на монетата за първи път в историята наближи диапазона от $60,000.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рап легендата Nas може да направи много пари от листинга на Coinbase

Инвестиционната фирма на Джоунс, QueensBridge Venture Partners, влезе в кръга на финансиране от Серия Б през 2013 г., когато Coinbase набра $25 милиона. По това време компанията се оценяваше на около ...
АПР. 13, 2021 14:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance добавя търговия с токенизирани акции, започвайки с Tesla

Като начало Binance изброи акции на Tesla, което означава, че потребителите на борсата вече могат да купуват токени на Tesla, представляващи нейните акции. Една акция на Tesla представлява един д...
АПР. 13, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Университет в Румъния ще приема Elrond (EGLD) като метод на плащане

Случаят с публичен университет в Румъния не е по-различен, тъй като институцията предлага на студентите си възможността да платят таксата си за прием в криптовалута.Според съобщението, Lucian Blaga Un...
АПР. 13, 2021 10:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света