НАЧАЛО Други

Икономистът и нобелов лауреат Пол Кругман е скептичен по отношение на крипто

АВГ. 1, 2018 11:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Икономистът и нобелов лауреат Пол Кругман е скептичен по отношение на крипто

Носителят на Нобелова награда, икономиста Пол Кругман, изрази скептицизма си относно стойността на криптовалутите в публикация на Ню Йорк Таймс, публикувана на 31-ви юли.

 


Кругман, награден с Нобеловата награда за икономически науки през 2008 г., обяснява позицията си на "крипто скептик", като отбелязва високите транзакционни разходи и "липсата на обвързаност", свързана с криптовалутите.

Кругман описва как историята на парите бавно се отдалечава от златните и сребърните монети, от банкнотите, а сега и от кредитни карти и други "цифрови методи", които всички служат за по-малко разходи за покупки.

Според Кругман онези, които възхваляват криптовалутите, което той отбелязва, има сравнително високи разходи за правене на бизнес, по този начин "ефективно празнуват използването на най-модерните технологии, за да върнат паричната система обратно с 300 години". Кругман по-нататък поставя въпроса:

Защо бихте искали да направите това? Какъв проблем решава? Все още не виждам ясен отговор на този въпрос.

По отношение на липсата на свързаност на крипто, Кругман отбелязва, че "пълният колапс е реална възможност:"

"Ако случайно спекулантите имат колективен момент на съмнение, внезапно страхувайки се, че Биткойн е безполезен, Биткойн  ще стане безполезен."

Икономистът отбелязва, че в бъдеще може да има "потенциално равновесие", където само Биткойн от всички криптовалути, оцелява само заради "транзакциите на черния пазар и укриване на данъци", реалността е, че "разочарованието вероятно ще срине цялото нещо."

Кругман заключва, като отбелязва, че може да греши, добавяйки призив към всички крипто ентусиасти да докажат, че крипто скептицизма му е фалшив.

Други известни традиционни финансови фигури и икономисти са показвали подобни песимистични възгледи за природата на криптовалутите и блокчейн технологиите. Заместник-председателят на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър спомена Биткойн тази пролет като "прясно събран бебешки мозък", а съоснователят на Apple Стив Возняк каза през юни, че блокчейн е "балон".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света