НАЧАЛО Други

Икономистът и нобелов лауреат Пол Кругман е скептичен по отношение на крипто

АВГ. 1, 2018 11:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Икономистът и нобелов лауреат Пол Кругман е скептичен по отношение на крипто

Носителят на Нобелова награда, икономиста Пол Кругман, изрази скептицизма си относно стойността на криптовалутите в публикация на Ню Йорк Таймс, публикувана на 31-ви юли.


Кругман, награден с Нобеловата награда за икономически науки през 2008 г., обяснява позицията си на "крипто скептик", като отбелязва високите транзакционни разходи и "липсата на обвързаност", свързана с криптовалутите.

Кругман описва как историята на парите бавно се отдалечава от златните и сребърните монети, от банкнотите, а сега и от кредитни карти и други "цифрови методи", които всички служат за по-малко разходи за покупки.

Според Кругман онези, които възхваляват криптовалутите, което той отбелязва, има сравнително високи разходи за правене на бизнес, по този начин "ефективно празнуват използването на най-модерните технологии, за да върнат паричната система обратно с 300 години". Кругман по-нататък поставя въпроса:

Защо бихте искали да направите това? Какъв проблем решава? Все още не виждам ясен отговор на този въпрос.

По отношение на липсата на свързаност на крипто, Кругман отбелязва, че "пълният колапс е реална възможност:"

"Ако случайно спекулантите имат колективен момент на съмнение, внезапно страхувайки се, че Биткойн е безполезен, Биткойн  ще стане безполезен."

Икономистът отбелязва, че в бъдеще може да има "потенциално равновесие", където само Биткойн от всички криптовалути, оцелява само заради "транзакциите на черния пазар и укриване на данъци", реалността е, че "разочарованието вероятно ще срине цялото нещо."

Кругман заключва, като отбелязва, че може да греши, добавяйки призив към всички крипто ентусиасти да докажат, че крипто скептицизма му е фалшив.

Други известни традиционни финансови фигури и икономисти са показвали подобни песимистични възгледи за природата на криптовалутите и блокчейн технологиите. Заместник-председателят на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър спомена Биткойн тази пролет като "прясно събран бебешки мозък", а съоснователят на Apple Стив Возняк каза през юни, че блокчейн е "балон".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света