НАЧАЛО Други

Икономистът и нобелов лауреат Пол Кругман е скептичен по отношение на крипто

АВГ. 1, 2018 11:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Икономистът и нобелов лауреат Пол Кругман е скептичен по отношение на крипто

Носителят на Нобелова награда, икономиста Пол Кругман, изрази скептицизма си относно стойността на криптовалутите в публикация на Ню Йорк Таймс, публикувана на 31-ви юли.


Кругман, награден с Нобеловата награда за икономически науки през 2008 г., обяснява позицията си на "крипто скептик", като отбелязва високите транзакционни разходи и "липсата на обвързаност", свързана с криптовалутите.

Кругман описва как историята на парите бавно се отдалечава от златните и сребърните монети, от банкнотите, а сега и от кредитни карти и други "цифрови методи", които всички служат за по-малко разходи за покупки.

Според Кругман онези, които възхваляват криптовалутите, което той отбелязва, има сравнително високи разходи за правене на бизнес, по този начин "ефективно празнуват използването на най-модерните технологии, за да върнат паричната система обратно с 300 години". Кругман по-нататък поставя въпроса:

Защо бихте искали да направите това? Какъв проблем решава? Все още не виждам ясен отговор на този въпрос.

По отношение на липсата на свързаност на крипто, Кругман отбелязва, че "пълният колапс е реална възможност:"

"Ако случайно спекулантите имат колективен момент на съмнение, внезапно страхувайки се, че Биткойн е безполезен, Биткойн  ще стане безполезен."

Икономистът отбелязва, че в бъдеще може да има "потенциално равновесие", където само Биткойн от всички криптовалути, оцелява само заради "транзакциите на черния пазар и укриване на данъци", реалността е, че "разочарованието вероятно ще срине цялото нещо."

Кругман заключва, като отбелязва, че може да греши, добавяйки призив към всички крипто ентусиасти да докажат, че крипто скептицизма му е фалшив.

Други известни традиционни финансови фигури и икономисти са показвали подобни песимистични възгледи за природата на криптовалутите и блокчейн технологиите. Заместник-председателят на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър спомена Биткойн тази пролет като "прясно събран бебешки мозък", а съоснователят на Apple Стив Возняк каза през юни, че блокчейн е "балон".
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Мениджър на фондове търси $50 милиона във финансиране чрез продажба на токени

Той ще бъде отворен както за търговци на дребно, така и за институционални участници.Фирмата ще си партнира с доставчикът на технологии и мениджър на фондове Realio за стартирането на Valentus Digital...
СЕП. 27, 2020 20:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100,000,000 души в света изполват крипто активи

През 2018, второто глобално проучване на крипто активи предполага, че броят крипто потребители с потвърдени самоличности са около 35 милиона в целия свят. От третото тримесечие на 2020 има над 191 мил...
СЕП. 26, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Гейминг гигантът Atari влезна в партньорство с блокчейн платформата Ultra

Съгласно прессъобщение, Ultra оперира развлекателна платформа, която позволява на геймърите да играят, откриват, купуват и извършват транзакции в базирана на блокчейн мрежа с други геймъри и да взаимо...
СЕП. 26, 2020 13:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света