НАЧАЛО Блокчейн

IKEA Исландия участва в търговска сделка на Етериум блокчейна

ОКТ. 3, 2019 14:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IKEA Исландия участва в търговска сделка на Етериум блокчейна

IKEA с първата по рода си транзакция, използваща интелигентни договори и лицензирани електронни пари.

Това стана чрез интелигентни договори и лицензирани електронни пари, за да улесни уреждането на поръчка от местния търговец на дребно “Nordic Store”.

 

Сделката е извършена на платформа, предоставена от фирмата за управление на веригата за доставки “Tradeshift” и използва “програмируеми цифрови пари” от подкрепения от ConsenSys “Monerium”, според съобщение от Tradeshift. 

 

По-конкретно, Nordic Store са закупили стоки от IKEA и уредили електронна фактура, използвайки токенизираната исландска крона на “Monerium”.

 

Monerium и Tradeshift твърдят, че транзакцията показва, че “регулираните от правителството програмируеми електронни пари са готови за масовите пазари”.

 

Както бе съобщено през юни, Monerium, който е със седалище в Рейкявик, беше лицензиран от Финансовия надзорен орган на Исландия (FME) като първата институция за електронни пари. Стартиращото предприятие е първото с регулаторно одобрение за предоставяне на фиатни платежни услуги по блокчейн системи в рамките на Европейското икономическо пространство.

 

Правилата за институциите за електронни пари бяха създадени първоначално за предплатени дебитни карти от Европейския съюз след финансовата криза през 2008 г.

 

С “интелигентна фактура” можем да издаваме токени, които представляват бъдещия паричен поток до всеки долар от фактурата. Който притежава токени, ще му бъдат изплатени при падежната дата, което прави интелигентните фактури идеални за използване в приложения за финансови услуги”, заяви Герт Силвест, съосновател на Tradeshift.

 

Tradeshift - който също създаде “интелигентната фактура” за транзакцията, бе подкрепен от Goldman Sachs по време на цикъла за финансиране от 250 милиона долара в серия E миналия май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Floki Inu започна прехода си към DAO

Floki Inu обяви актуализациите на FlokiDAO на 18-ти януари 2021 г. Фаза 1 от актуализацията започна в 08:00 UTC в събота, 22-ри януари 2022 г. Решението да се превърне Floki Inu в децентрализирана авт...
ЯНУ. 24, 2022 13:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BlackRock подава заявление за блокчейн ETF

IShares Blockchain and Tech ETF проследява инвестиционните резултати от индекс, съставен от компании, участващи в „разработването, иновациите и използването на блокчейн и крипто технологии“ в САЩ и др...
ЯНУ. 24, 2022 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Polkadex се стреми да спечели парачейн слот на Polkadot

Проектът, базиран на Substrate, обяви кампания за групови заеми, която ще стартира този месец. Общността се насърчава да заема токени DOT на Polkadex, за да осигури достатъчно средства за успешна офер...
ЯНУ. 23, 2022 18:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кои са основните конкуренти на Етериум

В нова АМА сесия, водещият на канала за финансово образование в YouTube InvestAnswers казва на своите 401,000 абонати, че не се съмнява, че Етериум остава доминантната сила, с която всички конкуренти ...
ЯНУ. 18, 2022 15:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света