НАЧАЛО Други

IBM си партнира със Seagate, за да се справят с фалшивите твърди дискове

НОЕ. 9, 2018 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IBM си партнира със Seagate, за да се справят с фалшивите твърди дискове

Seagate Technology Plc и IBM днес обявиха, че работят заедно за намаляване на глобалното фалшифициране на твърди дискове, използвайки блокчейн технология.


Данните от Международната коалиция за борба с фалшифицирането (IACC) гласят, че световната търговия с фалшифицирани и пиратски стоки възлиза на 1,77 трилиона долара.

С такива големи проблеми, засягащи производителите, интеграторите и бизнесите, като загуба на данни или по-високи разходи за гаранции, е необходимо решение за справяне с проблема.


Проектът между Seagate и IBM е предназначен да направи точно това.Кристоф Беги, директор на индустрията на електрониката за американската група в IBM, заяви, че блокчейн предлага "неизменен запис на целеви обект през целия му жизнен цикъл, така че никоя партия да не може да променя или прибавя данни без консенсус на мрежата ", добавяйки:

Това гарантира, че всички разрешени страни по блокчейна имат споделена версия на истината по време на целия жизнен цикъл на твърдия диск - като имат пълна прозрачност в актива и позволяват ново ниво на доверие, което преди това не е съществувало.

Осъществено от Hyperledger Fabric на Linux Foundation, Seagate ще провери данните за автентификация на продукта на Seagate Secure ™ Electronic ID (eID), в момента на производство, на IBM Blockchain Platform. Електронният идентификационен номер, който ще служи като електронен пръстов отпечатък, ще се използва за проверка на идентификацията на твърдия диск във всеки момент от неговия жизнен цикъл.

С използването на блокчейн, доставчиците на услуги, крайните потребители и технологичните доставчици ще могат да потвърдят произхода на продукта, с неизменен запис на събитията. По този начин се помага да се намалят загубите на данни, гаранционните разходи и измамните продукти, като същевременно се подобрява осигуряването на продуктите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света