НАЧАЛО Други

IBM работи върху стейбълкойн

ЮЛИ. 18, 2018 13:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IBM работи върху стейбълкойн

IBM разглежда разработването на криптовалута, която е обвързана с щатския долар, базирана на платформа, разработена от Stellar.


Американската мултинационална технологична компания обърна своето внимание към крипто света. Заедно с финтех стартъпа Stronghold, IBM се надява да използва стейбълкойн.

Stronghold USD, се радва на подкрепата на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), според технологичната компания. Според доклад от CNBC, IBM ще види как може да използва въпросният стейбълкойн, за да помогне на банките да обработват плащанията si по-бързо и по-евтино.

С помощта на такъв тип монета, обаче, компанията се надява да намали нестабилността, която често е свързана с криптовалутите. Tether е добре познат stablecoin, поддържан от щатския долар. Tой бе обект на много критики през последните месеци. Това се дължи на факта, че се смяташе, че е използван за манипулация на цената на Bitcoin, особено по време на повишението на цените през 2017 г.

Освен това имаше спекулации, че Tether няма достатъчно резерви от щатски долари, за да подкрепи монетите в обръщение. Все пак доклад от юни потвърждава, че има достатъчно.

Според IBM, "стабилнaтa монета" на Stronghold ще разчита на платформата, разработена от Stellar. Той ще използва прототипния протокол на Stellar за издаване и транзакция на Stronghold USD.

Преди да се фокусира върху използването на стейбълкойн, технологичната компания разглеждаше блокчейн.

През март бе съобщено, че IBM работи върху 400 блокчейн проекта с 63 клиенти. Те включват Walmart, Visa, Nestle и HSBC.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света