НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Хюн Сон Шън: Биткойн само парадира като валута

ДЕК. 14, 2018 15:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хюн Сон Шън: Биткойн само парадира като валута

Хюн Сон Шин, икономически съветник и ръководител на изследователската дейност на базираната в Швейцария банка за международни разплащания (BIS), каза пред Bloomberg, че "bitcoin" и други криптовалути "далеч не са в състояние да поддържат парична система" и само парадират като реални валути.

Говорейки в най-новия епизод на podcast за Bloomberg Benchmark, Шин твърди, че парите под формата на цифрови пари или токени са "устройство за записване на документи" и са безполезни - стойността му се увеличава само когато други го приемат.


Миналият месец, Аугустин Карстенс, генерален мениджър на BIS, нарече Биткойн "балон, Понци схема и екологична катастрофа".


Попитан за изказването на Карстенс, Шин каза, че миньорите имат два стимула за проверка на сделките. Те събират наградата си под формата на BTC, както и таксите за транзакции, плащани от потребителите.

Ако капацитетът на мрежата се увеличи, не само че проблемът ще бъде решен, но и таксите за транзакции ще станат нула.

Следователно, миньорите ще загубят стимулите си да проверят блокове и това е мястото, където "икономиките наистина се сблъскват с технологията". Шин добави, че докато това твърдение е вярно за Биткойн, други криптовалути могат да предоставят по-добри решения.

"Какво е валидно плащане зависи от това, което счетоводителите считат, че е валидно плащане. Това е резултат от колективно решение на самите счетоводители ", казва Шин. Тъй като миньорите си взаимодействат помежду си, теоретично е възможно те да се групират заедно и да се съгласят да създадат твърда форк. В резултат на това транзакциите на предишния "клон" щяха да станат безполезни и невалидни. Следователно, твърди той, транзакциите, извършвани върху блокчейн, никога не са 100% валидни, и могат да доведат до катастрофа.


Шин каза, че регулирането не би трябвало да бъде голям проблем за криптовалутите.


Връзката на крипто с традиционната парична система обаче, повдигна някои притеснения от регулаторите. Някои хора започнаха да ги наричат ​​финансови активи, докато други ги използват, за да примамят хората в измами. Тези ситуации предизвикаха дебат относно важността на крипто регулациите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Пазарен стратег споделя алармираща прогноза за Биткойн (BTC)

В разговор с Kitco News Солоуей предположи, че ако активът пробие нивото от $40,000, той ще отвори вратата за по-нататъшна корекция до едва $18,000. Той обаче твърди, че Биткойн ще се върне след тази ...
СЕП. 21, 2021 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Достигна ли дъно Биткойн (BTC)?

Индексът на страх и алчност се счита за индикатор за настроението на крипто търговците към Биткойн. Индикаторът в момента сигнализира “Страх” сред участниците на пазара, според данни от alternative.me...
СЕП. 21, 2021 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Миньорите са натрупали стотици милиони долари в Биткойн от февруари

В своя доклад от 20-ти септември, компанията заяви, че салдата на BTC на миньорите се увеличават, като портфейлите, свързани с миньори, са складирали 14,000 BTC на стойност около $600 милиона през пос...
СЕП. 21, 2021 13:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Неактивен от 9 години Биткойн адрес с близо $30 милиона се 'пробуди'

Данните, споделени от услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert, показват, че крипто портфейл с Биткойн (BTC), закупен или добит преди 8 години и 8 месеца се е "събудил" след дъ...
СЕП. 21, 2021 08:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света