НАЧАЛО Други

Huobi създават комитет на китайската комунистическа партия

НОЕ. 21, 2018 11:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Huobi създават комитет на китайската комунистическа партия

Huobi Group създадоха комитет на комунистическата партия, което ги направи първата компания, базирана на блокчейн, която да предприеме подобно действие в Китай.


Комитетът е създаден чрез дъщерно дружество на Huobi, наречено Beijing Lianhuo Information Service, което е регистрирано като предприятие по-рано тази година, собственост на Ли Лин, основателят на Huobi.

Лин похвали създаването на комисията, като се позова на нея като крайъгълен камък за компанията, като поздрави партията на комунистите за приятелската им политика към блокчейн индустрията.

"Под сърдечната грижа на партийния работен комитет на Хайдян, партийния клон на Beijing Lianhuo Information Service Ltd беше създаден", добави Лин.

Служител на партията от същия район, в който се намира Huobi блокчейн, Као Джоу, предупреди новия клон за ролята, която трябва да играе, като заяви:

Трябва да подобрим политическото ръководство на партията и да изпълним принципите и политиката ѝ в частните предприятия.

Законите на Комунистическата партия налагат на предприятията (особено на държавните компании, с поне трима членове на Комунистическата партия като служители), да създават клон на партията.

Въпреки че тази директива не се отнася до частните фирми, няколко частни компании започнаха да създават партийни комитети в последно време, тъй като търсят нови начини за формиране на по-дълбоки връзки с правителството. Huobi следва стъпките на други частни фирми, които са създали комисия, включително Tencent и Alibaba Group.

Китайското правителство е приятелски настроено към блокчейн, докато държи позицията си против криптовалутите. През миналата година, комунистическата партия бе обявила забрана за криптовалути, което доведе до изолацията на крипто борсите от съседните азиатски страни.

Платформата за цифрови активи на Huobi Group, носеща същото име, беше една от тези фирми, които избягаха от Китай, преди да се заселят в Сингапур, където вече работят. Комунистическата партия също издава предупреждения за частни мероприятия в Китай, съветвайки ги да не предприемат събития свързани с крипто.

По-рано тази година WeChat и Alipay бяха принудени да затворят крипто сметките на търговци, поради държавна поръчка.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wix ще приема крипто плащания чрез партньорство с BitPay

Wix вече ще започне да приема Биткойн и други криптовалути в своята платформа. Това вече ще позволи на търговците на Wix да приемат до 12 криптовалути, включително Биткойн Кеш, Dogecoin, XRP, Етериум,...
ОКТ. 15, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света