НАЧАЛО Други

Huobi предлага на потребителите си 4 различни стабилни монети

ОКТ. 19, 2018 23:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Huobi предлага на потребителите си 4 различни стабилни монети

Huobi, базираният в Сингапур крипто обмен, току-що взе ново решение, което позволява на потребителите да превключват между различните видове стабилни монети в случай на пазарни колебания.


Обявявайки решението, наречено HUSD, на пресконференция в петък, фирмата заяви, че PAX на Paxos, TUSD на TrustToken, USDC на Circle и GUSD на Gemini ще започнат да се предлагат.


Преди това потребителите, които са депозирали, да речем, GUSD, са били ограничени до изваждането на GUSD или конвертирането й в криптовалута, като например Биткойн. Използвайки HUSD, обаче, те могат да депозират една от четирите стабилни монети и да изтеглят различна стабилен монета, в зависимост от нуждите на потребителя.

Главният оперативен директор на Huobi, Робин Джу, обясни, че HUS, сам по себе си, не е стабилна монета или протокол, а по-скоро средство, което улеснява обмена между различните стабилни монети.

Например, ако даден потребител депозира 10 PAX на борсата, сметката на потребителя ще бъде кредитирана с 10 HUSD. При изтеглянето на тези активи след търгуване потребителят може да избере да изтегли, да речем, 10 GUSD, които ще бъдат изтеглени от GUSD, което други потребители са депозирали на платформата.

Въпреки това, дали потребителят може да изтегли всичките си активи в една стабилна монета, зависи от наличието басейна от депозити.

Жу заяви, че очаква платформата ще се сблъска със ситуация, при която може да няма достатъчно средства за покриване на всички заявки. "При тези обстоятелства ще изкупим тези стабилни монети от техните емитенти в басейна", каза той.

Huobi няма да предлага двойки за търговия за всяка стабилна монета, която поддържа срещу големи крипто активи като Биткойн и Етериум. Вместо това компанията ще отвори двойки за търговия с HUSD срещу тези криптовалути през следващите седмици.

По-специално, най-утвърдената досега стабилна монета (USDT) не е включена в групата. Вместо това, Huobi ще отвори търговска двойка за HUSD срещу USDT на 22-ри октомври.

Жу обясни, че основната причина за това са опасенията дали USDT може да изпълни своите изисквания за съответствие при одит.

Tether няма надежден и редовно публикуван отчет за одит, за да докаже своя резерв в щатски долари.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света