НАЧАЛО Други

Художник продаде колекцията си от картини за $5 милиона в Биткойн

СЕП. 12, 2019 11:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Художник продаде колекцията си от картини за $5 милиона в Биткойн

Британският художник Линкълн Таунли продаде своята колекция "Алчност", която се състои от 19 картини, за колосалната сума от 490 BTC (около $4,9 милиона), съобщава Evening Standard.

Неговите творби сега са собственост на сингапурски инвеститор, чието име не е разкрито.

Любовта на Таунли към биткойн


Таунли се интересува от оранжевата монета откакто продаде своята картина "Почит към Франсис Бейкън" за 40 BTC през 2017 г. По-късно той влезна в историята, като продаде цялата си колекция за криптовалута чрез приложението за съобщения WeChat.

По време на интервю за Daily Express, Таунли заяви, че художниците трябва да търсят нестандартни начини да продадат своите произведения. По този начин той избягва традиционните галерии и търгове, показвайки на другите художници как могат да се възползват от бързия технологичен напредък.

Имайки предвид, че Таунли най-вероятно притежава сериозно биткойн богатство, не е изненадващо, че той очаква цената му да расте в бъдеще.

Разтърсване на индустрията на изкуството


Намеренията на художника имат повече смисъл, отколкото просто да се откроява сред другите. С помощта на мрежата си от дигитални купувачи той иска да децентрализира художествената индустрия, която е в размер на $70 милиарда. Точно като криптовалутата, тя ще премахне ненужните посредници при извършване на арт транзакции.

Таунли не е сам. Както бе съобщено, блокчейн се оказа гореща тема през миналата година на седмицата на изкуството в Маями. Множество експерти предполагат, че токенизацията на картините скоро ще стане широко разпространена в индустрията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ripple може и да са се насочили към нивото на Amazon след 5 години

В интервю с Джулия Чатърли от CNN в понеделник, Гарлингхаус обясни, че Ripple и XRP са в добра позиция, въпреки краткосрочния акцент върху цената. Гарлингхаус избра да се съсредоточи върху дългоср...
ФЕВ. 20, 2020 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase става директен издател на карти Visa

Това ще  позволи на компанията да издава дебитни карти, без да разчита на трети страни.Членството е развитие на настоящите отношения на Coinbase с Visa, като обменът на криптовалути осигурява деб...
ФЕВ. 20, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple може да достигне нивото на Amazon след пет години

В интервю с Джулия Чатърли от CNN в понеделник, Гарлингхаус обясни, че Ripple и XRP са в добра позиция, въпреки краткосрочния акцент върху цената.Гарлингхаус избра да се съсредоточи върху дългосроч...
ФЕВ. 20, 2020 09:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто гигантът Binance стартира облачна услуга

ФЕВ. 20, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света