НАЧАЛО Регулации

Хонг Конг с нова регулаторна рамка за лицензиране на крипто борси

НОЕ. 15, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хонг Конг с нова регулаторна рамка за лицензиране на крипто борси

Финансовият регулатор в Хонг Конг публикува нови правила в сряда, които ще позволят на крипто борсите да получат оперативен лиценз.

Този ход е предназначен да подобри регулацията и да помогне за предотвратяване на измами.


Регулаторите обсъждат дали и как трябва да регулират индустрията на криптовалутите, тъй като плановете на Facebook за дигиталната валута “Libra” направиха всякакви въпроси, свързани с дигиталните активи, чувствително по-належащи.


Хонг Конг е домакин на десетки борси за криптовалути, наричани също виртуални платформи за търговия с активи, включително някои от най-големите в света.


Ашли Алдер, изпълнителен директор на Хонгконгската комисия по ценни книжа и фючърси (SFC), заяви, че подобни борси до голяма степен са избегнали регулация, тъй като повечето от дигиталните активи, търгувани на техните платформи, технически не са ценни книжа.


След задълбочено проучване на техните уникални технически и експлоатационни характеристики, ние заключихме, че някои от тях могат да бъдат регулирани”, съобщи Алдер в реч, преди SFC да публикува новите си регламенти.


Някои борси за криптовалути в Хонг Конг, и на други места, казват, че приветстват регулирането, тъй като това ще повиши стандартите и ще позволи на лицензираните борси да се разграничат от нелицензирани конкуренти. Други предпочитат да работят под радара.


Нова правна рамка


Новите правила, съгласно които борсите могат да бъдат регулирани, се основават на стандартите, които SFC налага върху брокерите на конвенционални ценни книжа.


Те предвиждат, че борсата, която иска да бъде лицензирана, трябва да предоставя услуги само на професионални инвеститори, да има застрахователна полица за защита на клиентите, в случай, че активите са загубени или откраднати, и да използват механизъм за надзор на външния пазар.


Крипто борсата не се нуждае от лиценз от SFC, за да работи, при условие, че не търгува с никакви продукти, определени като ценни книжа. Биткойн, например, не е ценна книга, спомена Алдер.


Привеждането на всички борси под крилото на SFC ще изисква ново законодателство. Все още не е ясно колко крипто борси ще кандидатстват за лиценз или отговарят на неговите стандарти.


Миналата година, Алдер обяви нова рамка, която ще позволи на мениджърите на активи да инвестират в дигитални активи и да продават продукти в Хонг Конг, чрез лиценз от SFC. Никоя фирма не е успяла да отговори на изискванията на регулаторния орган.


В отделно изявление от сряда, SFC предупреди инвеститорите за закупуване на Биткойн фючърси в Хонг Конг. Алдер сподели в речта си, че борсите, позволяващи търговия с такива продукти, “може и да извършват незаконна дейност”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Прибързано решение ли е данъчното облагане на Биткойн в Южна Корея

Всеки ‘данък върху криптовалута’ трябва да бъде премахнат и да не се прилага, казаха академиците на страната пред местни репортери през уикенда.Причината за подобни твърдения е една - данъците върху н...
ЮНИ. 24, 2020 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финансовите органи в Япония засилват регулацията на крипто пространството

Финансовият орган издаде предупреждение срещу инвестиционни съвети за криптовалути и други активи, споделени от индивиди и групи. Той предупреди, че такива лица трябва да са регистрирани преди да извъ...
ЮНИ. 4, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ICO на френски доставчик на възобновяема енергия получи регулаторно одобрение

‘Autorite des Marches Financiers’ (AMF) даде одобрението си чрез своята схема за ‘ICO виза’ на 12-ти май. Очаква се кампанията да продължи от 8-ми септември до 12-ти ноември.  ICO визите бях...
ЮНИ. 3, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия премахва забраната за криптовалути

През март обаче RBI беше принудена да оттегли изискването си към банките под натиска на съда.Сега местен информационен бюлетин съобщава, че RBI официално е обещала да не пречи на управлението на крипт...
МАЙ. 26, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света