НАЧАЛО Други

Hitachi си партнира с най-голямата индийска банка

ОКТ. 30, 2018 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Hitachi си партнира с най-голямата индийска банка

Hitachi Payments започва да си партнира с държавната банка на Индия, която е най-голямата банка в страната, за създаване на платформа за цифрови плащания.Сътрудничеството показва, че Hitachi Payments, изцяло притежавано дъщерно дружество за плащания на 108-годишния японски конгломерат Hitachi, се присъединява към Държавната банка на Индия (SBI) за разработването на широко разпространена платформа за цифрови разплащания.

Hitachi Payments инвестира в платежните услуги на SBI  с цел да получи 26% дял, потвърди прессъобщение. Основната причина за това е връзката с държавната банка като технологичен доставчик на картови и цифрови плащания от 2011 г. насам.

По-конкретно, технологичният гигант използва своя опит в областта на анализите на данни и изкуствен интелект (AI), за да представи платформата "Lumada" на индийския сектор на разплащанията.

"Hitachi ще осигури широк набор от услуги, допринасящи за "Дигитална Индия", като създава иновативни решения с "Lumada"," каза Hitachi. "С това съвместно предприятие Hitachi ще ускори дигитализирането на финансовите услуги в Индия, като свърже платформата за цифрови плащания с най-съвременните цифрови технологии на "Lumada" и ще предложи решения за масовия транзитен сектор и електронната търговия."

Hitachi Payments управлява над 55,000 банкоматa и 850,000 POS устройства в Индия. С над 420 милиона клиенти, държавната банка на Индия също има над 6 милиона POS терминала в страната. Над 70% от сегашната платежна мрежа на банката е управлявана от Hitachi Payments.

Президентът и главният изпълнителен директор на Hitachi Тошияки Хигашихара добави:

Чрез създаването на съвместно предприятие със SBI, Hitachi ще допринесе допълнително за развитието на цифровите плащания в Индия, като изгради най-съвременната платформа за цифрови плащания и използва солидната мрежа на клиентите на SBI.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света