НАЧАЛО Други

Hitachi си партнира с най-голямата индийска банка

ОКТ. 30, 2018 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Hitachi си партнира с най-голямата индийска банка

Hitachi Payments започва да си партнира с държавната банка на Индия, която е най-голямата банка в страната, за създаване на платформа за цифрови плащания.Сътрудничеството показва, че Hitachi Payments, изцяло притежавано дъщерно дружество за плащания на 108-годишния японски конгломерат Hitachi, се присъединява към Държавната банка на Индия (SBI) за разработването на широко разпространена платформа за цифрови разплащания.

Hitachi Payments инвестира в платежните услуги на SBI  с цел да получи 26% дял, потвърди прессъобщение. Основната причина за това е връзката с държавната банка като технологичен доставчик на картови и цифрови плащания от 2011 г. насам.

По-конкретно, технологичният гигант използва своя опит в областта на анализите на данни и изкуствен интелект (AI), за да представи платформата "Lumada" на индийския сектор на разплащанията.

"Hitachi ще осигури широк набор от услуги, допринасящи за "Дигитална Индия", като създава иновативни решения с "Lumada"," каза Hitachi. "С това съвместно предприятие Hitachi ще ускори дигитализирането на финансовите услуги в Индия, като свърже платформата за цифрови плащания с най-съвременните цифрови технологии на "Lumada" и ще предложи решения за масовия транзитен сектор и електронната търговия."

Hitachi Payments управлява над 55,000 банкоматa и 850,000 POS устройства в Индия. С над 420 милиона клиенти, държавната банка на Индия също има над 6 милиона POS терминала в страната. Над 70% от сегашната платежна мрежа на банката е управлявана от Hitachi Payments.

Президентът и главният изпълнителен директор на Hitachi Тошияки Хигашихара добави:

Чрез създаването на съвместно предприятие със SBI, Hitachi ще допринесе допълнително за развитието на цифровите плащания в Индия, като изгради най-съвременната платформа за цифрови плащания и използва солидната мрежа на клиентите на SBI.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света