НАЧАЛО Други

Hitachi си партнира с най-голямата индийска банка

ОКТ. 30, 2018 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Hitachi си партнира с най-голямата индийска банка
 

Hitachi Payments започва да си партнира с държавната банка на Индия, която е най-голямата банка в страната, за създаване на платформа за цифрови плащания.Сътрудничеството показва, че Hitachi Payments, изцяло притежавано дъщерно дружество за плащания на 108-годишния японски конгломерат Hitachi, се присъединява към Държавната банка на Индия (SBI) за разработването на широко разпространена платформа за цифрови разплащания.

Hitachi Payments инвестира в платежните услуги на SBI  с цел да получи 26% дял, потвърди прессъобщение. Основната причина за това е връзката с държавната банка като технологичен доставчик на картови и цифрови плащания от 2011 г. насам.

По-конкретно, технологичният гигант използва своя опит в областта на анализите на данни и изкуствен интелект (AI), за да представи платформата "Lumada" на индийския сектор на разплащанията.

"Hitachi ще осигури широк набор от услуги, допринасящи за "Дигитална Индия", като създава иновативни решения с "Lumada"," каза Hitachi. "С това съвместно предприятие Hitachi ще ускори дигитализирането на финансовите услуги в Индия, като свърже платформата за цифрови плащания с най-съвременните цифрови технологии на "Lumada" и ще предложи решения за масовия транзитен сектор и електронната търговия."

Hitachi Payments управлява над 55,000 банкоматa и 850,000 POS устройства в Индия. С над 420 милиона клиенти, държавната банка на Индия също има над 6 милиона POS терминала в страната. Над 70% от сегашната платежна мрежа на банката е управлявана от Hitachi Payments.

Президентът и главният изпълнителен директор на Hitachi Тошияки Хигашихара добави:

Чрез създаването на съвместно предприятие със SBI, Hitachi ще допринесе допълнително за развитието на цифровите плащания в Индия, като изгради най-съвременната платформа за цифрови плащания и използва солидната мрежа на клиентите на SBI.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света