НАЧАЛО Други

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

OLB Group (OLB), базиран в Ню Йорк доставчик на услуги за електронна търговия, улеснява предприятията да приемат плащания с криптовалута.

 

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с криптовалута в магазина или чрез мобилните си телефони, могат просто да изберат да направят това с портфейлите си за криптовалута. Всички плащания се обработват чрез SecurePay, шлюз за плащания, който удостоверява транзакцията, конвертира криптовалутата в щатски долари и одобрява окончателната продажба.

 

Решението за интегриране на плащанията с криптовалута е отчасти предизвикано от нарастването на безконтактни и онлайн поръчки по време на Covid-19 пандемията. Тъй като платформата OmniSoft вече предоставя на търговците няколко опции за улесняване на плащанията, криптовалутите бяха следващата логична стъпка.

 

Рони Яков, главен изпълнителен директор на OLB Group, казва, че платежният шлюз и архитектурата на пунктовете за продажба са “позната територия за търговците”, което улеснява интегрирането на криптовалути по такива канали.

 

По темата за плащанията с криптовалута - обещаващ, но недостатъчно използван случай за индустрията - Яков вярва, че все още сме в най-ранните етапи на приемане.

 

“Много рано е в приемането на крипто-като-плащане, но виждаме нарастващ интерес от страна на търговците, които проучват тази опция за плащане като [начин да угодят] на клиентите си...”

 

Той също така вярва, че някои индустрии са по-склонни да приемат крипто плащания преди други:

 

Очакваме, че приемането ще се случи по-бързо при транзакции с по-високи обеми, като бижута, фактуриране в B2B и недвижими имоти, тъй като таксите за транзакции за обработка на криптовалута са по-ниски - често половината от типичните такси за кредитни карти.

 

Криптовалути като Биткойн се борят да се превърнат в жизнеспособна среда за обмен, предизвиквайки критики към тяхната полезност. Чарли Мънгър, милиардер инвеститор и заместник-председател на Berkshire Hathaway, наскоро разкритикува най-голямата криптовалута, че е “твърде нестабилна, за да служи като средство за обмен”.

 

Тъй като работата по разработване на мащабиране и странични вериги все още е в ход, остава да се види дали криптоактивите някога ще функционират ефективно като платежни системи. Междувременно активи като Биткойн и Етериум се оценяват съответно за възможностите им за съхранение на стойност и развитие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Крипто Маниак МАР. 1, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света