НАЧАЛО Алткойни Биткойн

High Times няма да приемат Биткойн за своето IPO

АВГ. 15, 2018 10:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 High Times няма да приемат Биткойн за своето IPO

Медийната група за марихуана High Times Holding Corp. реши да не приема Биткойн (BTC) в първоначалното публично предлагане (IPO), според заявление до Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на 13-ти август.Решението противоречи на изявлението на компанията на 3-ти август, където заявяват, че ще приемат криптовалути, за да привлекат инвеститори.

В началото на август, High Times публикува прессъобщение, в което се казва, че ще приемат BTC и Етериум (ETH) като начин на плащане за абонамент за акциите на компанията. По време на подготовката за първоначалното публично предлагане, High Times подаде предложение за регулиране A+, което позволява на по-малките предприятия да внесат до $50 милиона за финансиране от обществеността в рамките на 12-месечен период.

Докато High Times първоначално твърдят, че приемането на крипто в IPO ще го направи "първото предлагане на традиционни акции, което някога ще приема инвестиции" в цифровите валути, а в SEC документа се казва, че съобщението е грешка:

Това съобщение за пресата е разпространено по погрешка, тъй като компанията няма да приема Биткойн като плащане за акции. Както е предвидено в Договора за абонамент на Дружеството, свързан с предлагането, дружеството ще приема само чек, кредитна карта, ACH или банков превод като плащане за абонамент за акции.


SEC документът не дава препратка към другата цифрова валута, ETH, която също е посочена като начин на плащане в оригиналното изявление.

Криптовалутите се разглеждат от мнозина в индустрията на канабис като решение на банковите забрани и някои от правните проблеми на индустрията, като се превръщат в алтернатива на плащанията в брой, докато лекарството все още остава незаконно на федерално равнище.


Нежеланието на банките да се справят с плащанията, свързани с канабис, означава че клиентите не могат да използват кредитни или дебитни карти, за да извършват покупки.Липсата на банкиране прави диспансерите за марихуана мишени за разбойници и крадци, поради голямата сума парични средства на ръка.

За да се създаде по-добра среда за продавачите в бранша, цифровата валута Dash си партнира с блокчейн стартъпа, Alt Thirty Six, през 2017 г., за да интегрира Dash като опция за плащане в системата за продажба на канабис в индустрията. Dash заяви, че предоставянето на безкасова опция може да спести на търговците до 15%.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Цената на Биткойн остава стабилна, дори след изтичането на $1 млрд. в опции

Цената на флагманската криптовалута се задържа, увеличавайки се с около 1% за последните 24 часа, като се търгува на $10,733 към момента на писане на статията, според данни от coinmarketcap. Тази стаб...
СЕП. 26, 2020 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китовете продължават да акумулират Биткойн

Изследователската компания Digital Delphi разгледа броят BTC, съхраняван на борсите, в последния си доклад за поведението на Биткойн инвеститорите. Документът индикира, че ако има увеличение в запасит...
СЕП. 26, 2020 17:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн на $9,000 е чудесна зона за закупуване, според Тоун Вайс

Този път, по време на последното си излъчване на живо в YouTube, той заяви, че ако цената на Биткойн трябва да падне допълнително, то $9,000 би било чудесно ниво за закупуване.Той също така каза, че н...
СЕП. 26, 2020 16:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bloomberg твърди, че Биткойн е масивно подценен

Според Bloomberg, еди верижен индикатор предполага, че Биткойн е силно подценен към момента. Крипто анализатора на медията Майк МакГлоун вярва, че скорошните рекордни стойности в хеш-рейта на фла...
СЕП. 25, 2020 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света