НАЧАЛО Алткойни Биткойн

High Times няма да приемат Биткойн за своето IPO

АВГ. 15, 2018 10:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 High Times няма да приемат Биткойн за своето IPO

Медийната група за марихуана High Times Holding Corp. реши да не приема Биткойн (BTC) в първоначалното публично предлагане (IPO), според заявление до Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на 13-ти август.Решението противоречи на изявлението на компанията на 3-ти август, където заявяват, че ще приемат криптовалути, за да привлекат инвеститори.

В началото на август, High Times публикува прессъобщение, в което се казва, че ще приемат BTC и Етериум (ETH) като начин на плащане за абонамент за акциите на компанията. По време на подготовката за първоначалното публично предлагане, High Times подаде предложение за регулиране A+, което позволява на по-малките предприятия да внесат до $50 милиона за финансиране от обществеността в рамките на 12-месечен период.

Докато High Times първоначално твърдят, че приемането на крипто в IPO ще го направи "първото предлагане на традиционни акции, което някога ще приема инвестиции" в цифровите валути, а в SEC документа се казва, че съобщението е грешка:

Това съобщение за пресата е разпространено по погрешка, тъй като компанията няма да приема Биткойн като плащане за акции. Както е предвидено в Договора за абонамент на Дружеството, свързан с предлагането, дружеството ще приема само чек, кредитна карта, ACH или банков превод като плащане за абонамент за акции.


SEC документът не дава препратка към другата цифрова валута, ETH, която също е посочена като начин на плащане в оригиналното изявление.

Криптовалутите се разглеждат от мнозина в индустрията на канабис като решение на банковите забрани и някои от правните проблеми на индустрията, като се превръщат в алтернатива на плащанията в брой, докато лекарството все още остава незаконно на федерално равнище.


Нежеланието на банките да се справят с плащанията, свързани с канабис, означава че клиентите не могат да използват кредитни или дебитни карти, за да извършват покупки.Липсата на банкиране прави диспансерите за марихуана мишени за разбойници и крадци, поради голямата сума парични средства на ръка.

За да се създаде по-добра среда за продавачите в бранша, цифровата валута Dash си партнира с блокчейн стартъпа, Alt Thirty Six, през 2017 г., за да интегрира Dash като опция за плащане в системата за продажба на канабис в индустрията. Dash заяви, че предоставянето на безкасова опция може да спести на търговците до 15%.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромна благотворителна организация ще позволи Биткойн дарения чрез ново партньорство

Организацията ще работи с доставчика на благотворителни платформи RenPSG, за да позволи на своите дарители да преместват криптовалути като Биткойн (BTC) в нови фондове, препоръчани от дарители, за да ...
СЕП. 25, 2021 19:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн в низходящ тренд? - анализатори споделят обещаващи прогнози

Последните данни на фирмата показват, че близо 2,000,000 BTC са преминали от краткосрочни към дългосрочни притежатели от април тази година.Рафаел Шулце-Крафт от Glassnode казва, че данните ясно показв...
СЕП. 25, 2021 00:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter пуска нова Биткойн (BTC) функционалност

Кликването върху функцията позволява на потребителите да насочват създателите към услуги на трети страни като CashApp, която се управлява от Square, платежна компания, основана от Джак Дорси. Но в опи...
СЕП. 24, 2021 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света