НАЧАЛО Алткойни Биткойн

High Times няма да приемат Биткойн за своето IPO

АВГ. 15, 2018 10:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 High Times няма да приемат Биткойн за своето IPO

Медийната група за марихуана High Times Holding Corp. реши да не приема Биткойн (BTC) в първоначалното публично предлагане (IPO), според заявление до Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на 13-ти август.

 Решението противоречи на изявлението на компанията на 3-ти август, където заявяват, че ще приемат криптовалути, за да привлекат инвеститори.

В началото на август, High Times публикува прессъобщение, в което се казва, че ще приемат BTC и Етериум (ETH) като начин на плащане за абонамент за акциите на компанията. По време на подготовката за първоначалното публично предлагане, High Times подаде предложение за регулиране A+, което позволява на по-малките предприятия да внесат до $50 милиона за финансиране от обществеността в рамките на 12-месечен период.

Докато High Times първоначално твърдят, че приемането на крипто в IPO ще го направи "първото предлагане на традиционни акции, което някога ще приема инвестиции" в цифровите валути, а в SEC документа се казва, че съобщението е грешка:

Това съобщение за пресата е разпространено по погрешка, тъй като компанията няма да приема Биткойн като плащане за акции. Както е предвидено в Договора за абонамент на Дружеството, свързан с предлагането, дружеството ще приема само чек, кредитна карта, ACH или банков превод като плащане за абонамент за акции.


SEC документът не дава препратка към другата цифрова валута, ETH, която също е посочена като начин на плащане в оригиналното изявление.

Криптовалутите се разглеждат от мнозина в индустрията на канабис като решение на банковите забрани и някои от правните проблеми на индустрията, като се превръщат в алтернатива на плащанията в брой, докато лекарството все още остава незаконно на федерално равнище.


Нежеланието на банките да се справят с плащанията, свързани с канабис, означава че клиентите не могат да използват кредитни или дебитни карти, за да извършват покупки.Липсата на банкиране прави диспансерите за марихуана мишени за разбойници и крадци, поради голямата сума парични средства на ръка.

За да се създаде по-добра среда за продавачите в бранша, цифровата валута Dash си партнира с блокчейн стартъпа, Alt Thirty Six, през 2017 г., за да интегрира Dash като опция за плащане в системата за продажба на канабис в индустрията. Dash заяви, че предоставянето на безкасова опция може да спести на търговците до 15%.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Все повече пари се вливат в крипто сектора според CoinShares

 Това се случи след няколко седмици с малки отливи, тъй като инвеститорите се възползваха от спада в цената на Биткойн и другите цифрови активи, според последните данни от мениджъра на активи CoinShar...
ЯНУ. 26, 2021 20:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Топ университетите в света изкупуват Биткойн

Според двама източници, запознати със ситуацията, Харвард, Йейл, Браун и Мичиганският университет, както и няколко други колежа са купували крипто директно на борсите. (Няколко фонда от Айви лигата се...
ЯНУ. 26, 2021 14:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн не успя да задържи $35,000 - $80 милиарда излизат от крипто пазара

Повечето алтернативни монети последваха движението надолу, като общата пазарна капитализация спадна с около 80 милиарда долара от вчера. Основната криптовалута е виждала по-добри дни, като е загу...
ЯНУ. 26, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може действа като злато според Банката на Сингапур

Голямата институция обаче вярва, че BTC и други алткойни могат да заменят златото по отношение на това да служат като запас от стойност. Още от въвеждането на Биткойн в края на 2000-те години хор...
ЯНУ. 25, 2021 22:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света