НАЧАЛО Други

Хестър Пиърс от SEC потвърди, че насоките за крипто токени са на път

ФЕВ. 12, 2019 11:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хестър Пиърс от SEC потвърди, че насоките за крипто токени са на път

Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) планира да изясни кога законите за ценните книжа могат да се прилагат за продажбите на крипто токени.


По време на реч в правната катедра на Университета в Мисури, Хестър Пиърс, един от комисарите на SEC, заяви, че служителите на агенцията работят по “допълнителни насоки”. Тяхната идея е да помогнат на проектите да определят дали техните крипто-финансиращи инициативи попадат под законите за ценните книжа. Tя заяви, че трябва да се процедира внимателно с класификацията на подобни предложения, тъй като те не винаги приличат на традиционните предлагания на ценни книжа.

Например, капиталът, набиран от токен предложения, може да означава, че той не е притежаван или контролиран от компания или лице, за разлика от традиционните ценни книжа, които се контролират от емитенти или промоутъри, обясни Пиърс, цитирайки доклад от Coin Center. Прилагането на теста на Хауи също може да бъде “твърде широко”, добави комисарят. Тя не спомена кога може да бъде издадено ръководството.

През ноември 2018 г. Уилям Хинман, директор на SEC за корпоративно финансиране, също заяви, че регулаторът възнамерява да пусне достъпно написани на английски език насоки за разработчиците за това кога и как крипто-токените могат да бъдат класифицирани като ценни книжа.

Що се отнася до регулациите на крипто, Пиърс каза, че неяснотата не е толкова лошо нещо и че забавянето в довеждането на регулаторна яснота може да позволи по-голяма свобода на блокчейн технологията да расте и да се развие адекватно.

Комисарят каза още, че SEC също обмисля дали трябва да се въведат нови правила за регулиране на пространството, добавяйки:

Ако действаме по подходящ начин, можем да дадем възможност на иновациите на този авангард да продължат без да компрометират целите на нашите закони за ценни книжа - защита на инвеститорите, улесняване на капиталообразуването и осигуряване на справедливи, подредени и ефективни пазари.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wix ще приема крипто плащания чрез партньорство с BitPay

Wix вече ще започне да приема Биткойн и други криптовалути в своята платформа. Това вече ще позволи на търговците на Wix да приемат до 12 криптовалути, включително Биткойн Кеш, Dogecoin, XRP, Етериум,...
ОКТ. 15, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света