НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Хеш-рейта на Биткойн се е удвоил от май

ДЕК. 13, 2018 13:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хеш-рейта на Биткойн се е удвоил от май

Fundstrat, инвестиционна фирма на Wall Street, водена от Том Лий, съобщи, че хеш-рейтът на Биткойн се е удвоил от май месец насам.Минната активност в крипто сферата продължава да нараства с експоненциална скорост.


Трудността на добива на Биткойн, която измерва колко трудно е да се намери хеш под дадена цел, се променя въз основа на хеш-рейта на криптовалута. Ако по-малко хора копаят Биткойн, тогава трудността намалява. Но, когато повече хора го копаят и мрежата се разширява, трудността на добива на Биткойн се увеличава.

Когато трудността се увеличи, е по-трудно да се намерят блокове, което води до спад в приходите на миньорите. Блоковата награда на Биткойн се променя веднъж на всеки четири години следователно променливостта на приходите от добива на BTC често се дължи на колебливостта в трудността на добива на Биткойн.

Ако наградата остане една и съща за четири години, все пак трудността се увеличава, по-малко BTC ще бъде генериран за покриване на разходите на миньорите и минните центрове. Това означава, че ако цената на актива също спадне, тогава приходите на миньорите намаляват още повече.

Следователно, когато цената падне, което води до спад в приходите от добив, нормално е да се очаква и хеш-рейтът на Биткойн да падне.

Въпреки това, през последните пет месеца, хеш-рейтът на Биткойн се е увеличил повече от два пъти, въпреки 70-те процента спад в стойността му за осеммесечен период. Това означава, че миньорите все още са склонни да копаят Биткойн с по-ниски маржове на печалба в мечи пазар.

Увеличаването на трудността и натрупването на Биткойн винаги е положителен индикатор, тъй като това означава, че мрежата е по-силна, по-стабилна и устойчива на атаки. Още повече, това показва и готовността на миньорите да продължат операциите си, въпреки ясния спад в печалбата, причинен от спада в цената.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли корекция при Биткойн?

В нова стратегическа сесия той каза в YouTube видео, че BTC може да падне още, преди водещият крипто актив да покаже признаци на възстановяване.“Така въз основа на инструмента за разширение на Фибонач...
ОКТ. 23, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света. Това е един от първите пенсионни фондове, които инв...
ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн

Понастоящем Биткойн се търгува над $60,000 според данни от CoinMarketCap, но придвижването над предишния връх за всички времена е накарало техническите анализатори да създадат множество възходящи прог...
ОКТ. 23, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света