НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Хашрейтът на Биткойн скача до най-висок връх (ATH)

ЯНУ. 14, 2022 18:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хашрейтът на Биткойн скача до най-висок връх (ATH)

Хашрейтът на Биткойн достига нови върхове за всички времена след туит на Джак Дорси за Block че „официално изграждат отворена система за копаене на Биткойн“.

Хашрейтът на Биткойн се върна до най-високите стойности за всички времена, въпреки загубата на ключов фактор за него. Междувременно, на фона на слабото ценово действие, изпълнителният директор на Block Джак Дорси потвърди създаването на отворена система за копаене на Биткойн.


Пространството на BTC продължава да изненадва и озадачава както критиците, така и фанатиците. Казахстан, втората по важност страна за добив на BTC в мрежата, претърпя прекъсване на интернет миналата седмица поради граждански вълнения. Въпреки това, хешрейтът се понижи с не повече от 13,4%, преди да се събере отново, за да достигне върхове за всички времена.


Както е показано в данните по-долу от Glassnode, при диапазона на цената от $42,000 в четвъртък, средният хешрейт достигна 215 милиона терахаша в секунда.
Копачите на Биткойн продължават да показват устойчивост и както Fidelity Digital Assets отбеляза, мрежата е дори "по-широко разпространена по целия свят“.


Cointelegraph по-рано съобщи, че Block ще разработи системи за копаене на биткойни с отворен код през 2022 г. въз основа на обяви за работа в LinkedIn. В четвъртък Дорси потвърди предчувствието, ре-туитвайки коментари, направени от Томас Темпълтън, генерален мениджър в Block.


В нишката в Twitter Темпълтън разгледа проблеми, свързани с наличността, надеждността, производителността и продуктите, свързани с добива на BTC. Накратко, целите на Block за добив на BTC са следните:


Искаме да направим добива по-разпределен и ефективен по всякакъв начин, от закупуване, до настройка, до поддръжка, до копаене. Интересуваме се, защото добивът далеч надхвърля създаването на нови биткойни. Ние виждаме това като дългосрочна нужда от бъдеще, което е напълно децентрализирано и без разрешение.

Изграждането на система за копаене на BTC "на открито“ и заедно с общността не е лош подвиг. Econoalchemist, утвърден домашен миньор на BTC и сътрудник на списание BTC, писа в Twitter, че разработването на продукти с отворен код ще "изгради доверие там, където в момента не съществува репутация и също така може да измести очакванията на потребителите в тази посока“.


В крайна сметка решенията за копаене на Block могат да проправят пътя за повече DIY миньори да влязат в пространството.


Изглежда, че небето е границата за хешрейта на Биткойн. Поне до следващите 2016 блока, когато мрежовата трудност се нулира.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бивш председател на Федералния резерв сподели предупреждение за Биткойн

В ново интервю за CNBC той каза, че BTC е изправен пред два екзистенциални риска от законодатели и правителства.“Един от другите рискове, които Биткойн има, е, че в даден момент той може да бъде обект...
МАЙ. 20, 2022 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще повтори движенията си от 2018 г. според анализатор

Псевдонимният търговец Altcoin Sherpa каза на своите 175,700 последователи в Twitter, че тази година може да се окаже повторение на 2018 г. с няколко разлики по отношение на инфраструктурата и разнооб...
МАЙ. 20, 2022 15:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн вероятно ще продължи спада си

Според анализаторите на Bloomberg, водещата криптовалута може да падне допълнително, въпреки скорошния отскок от 15% от дъната, до които се срина миналата седмица. BTC сега изглежда по-уязвим от преди...
МАЙ. 20, 2022 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще падне под $5,000, твърди Хари Дент

Говорейки с Kitco News, икономистът и основател на HS Dent Publishing, Хари Дент, обсъди своите пазарни перспективи за златото, Биткойн и пазара на акции.Дент предупреди, че флагманската криптовалута ...
МАЙ. 19, 2022 18:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света