НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Хашрейтът на Биткойн скача до най-висок връх (ATH)

ЯНУ. 14, 2022 18:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хашрейтът на Биткойн скача до най-висок връх (ATH)

Хашрейтът на Биткойн достига нови върхове за всички времена след туит на Джак Дорси за Block че „официално изграждат отворена система за копаене на Биткойн“.

Хашрейтът на Биткойн се върна до най-високите стойности за всички времена, въпреки загубата на ключов фактор за него. Междувременно, на фона на слабото ценово действие, изпълнителният директор на Block Джак Дорси потвърди създаването на отворена система за копаене на Биткойн.


Пространството на BTC продължава да изненадва и озадачава както критиците, така и фанатиците. Казахстан, втората по важност страна за добив на BTC в мрежата, претърпя прекъсване на интернет миналата седмица поради граждански вълнения. Въпреки това, хешрейтът се понижи с не повече от 13,4%, преди да се събере отново, за да достигне върхове за всички времена.


Както е показано в данните по-долу от Glassnode, при диапазона на цената от $42,000 в четвъртък, средният хешрейт достигна 215 милиона терахаша в секунда.
Копачите на Биткойн продължават да показват устойчивост и както Fidelity Digital Assets отбеляза, мрежата е дори "по-широко разпространена по целия свят“.


Cointelegraph по-рано съобщи, че Block ще разработи системи за копаене на биткойни с отворен код през 2022 г. въз основа на обяви за работа в LinkedIn. В четвъртък Дорси потвърди предчувствието, ре-туитвайки коментари, направени от Томас Темпълтън, генерален мениджър в Block.


В нишката в Twitter Темпълтън разгледа проблеми, свързани с наличността, надеждността, производителността и продуктите, свързани с добива на BTC. Накратко, целите на Block за добив на BTC са следните:


Искаме да направим добива по-разпределен и ефективен по всякакъв начин, от закупуване, до настройка, до поддръжка, до копаене. Интересуваме се, защото добивът далеч надхвърля създаването на нови биткойни. Ние виждаме това като дългосрочна нужда от бъдеще, което е напълно децентрализирано и без разрешение.

Изграждането на система за копаене на BTC "на открито“ и заедно с общността не е лош подвиг. Econoalchemist, утвърден домашен миньор на BTC и сътрудник на списание BTC, писа в Twitter, че разработването на продукти с отворен код ще "изгради доверие там, където в момента не съществува репутация и също така може да измести очакванията на потребителите в тази посока“.


В крайна сметка решенията за копаене на Block могат да проправят пътя за повече DIY миньори да влязат в пространството.


Изглежда, че небето е границата за хешрейта на Биткойн. Поне до следващите 2016 блока, когато мрежовата трудност се нулира.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света