НАЧАЛО Други

Харвард навлизат в криптосферата

АПР. 15, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Харвард навлизат в криптосферата

Фондацията на Харвардския университет подкрепя Blockstack Inc., крипто компания, която се ще проведе продажба на дигитален токен за $50 милиона долара.


Blockstack заявиха в регулаторно заявление в четвъртък, че Чарли Саравия, управляващ директор в Harvard Management Co., е представител в консултативен комитет, сформиран за продажбата на токени. Harvard Management и още двама инвеститори вече закупиха около 95,8 милиона от токените на компанията на стойност около $11,5 милиона.

Харвард се присъединяват към малка група от институционални инвеститори, които се насочват към крипто активите. Два пенсионни фонда във Вирджиния инвестираха във фонд за рисков капитал за индустрията на блокчейн и дигиталните активи, по-рано тази година, докато през 2018 Университетът в Йейл направи подобна инвестиция.

Повечето институционални парични мениджъри са избягвали до голяма степен нерегулираните дигитални активи, възпирани от опасения за пране на пари и манипулиране на пазара. Докато някои твърдят, че криптовалутите не са готови за институционално премане, крипто биковете се надяват купувачите да влязат на пазара, за да помогнат на понижените цени.

Предлагането на Blockstack ще подпомогне развитието на децентрализираната им компютърна мрежа, която използва дигиталната валута.

Компанията подаде молба до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, за да предложи токените, използвайки така наречената рамка A+. Правилото позволява на по-малките компании да продават акции с ограничени изисквания за оповестяване и да търсят пари от по-малко заможните инвеститори, дори ако ценните книжа не търгуват на голяма фондова борса. Ако бъде одобрен, се очаква той да бъде първото SEC-квалифицирано токен предложение от този вид, според изявление на Blockstack.

Дигиталните активи на фирмата, наречени Stacks токени, функционират като счетоводен механизъм, или начин да се проследи или докаже икономическата ставка на притежателите на различни частни ключове в мрежата. Мрежата е създадена от компютърни учени от Принстън и позволява на инженерите да изградят сигурни апликации за създаване на документи, блогове и други приложения.
Говорител на Harvard Management, който ръководи фондацията на университета за $39 милиарда, отказа да коментира.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Четвъртият най-голям телеком в света със зявление за блокчейн патент

Четвъртият по големина доставчик на телекомуникационни услуги в света, японския Nippon Telegraph and Telephone (NTT), е подал патент за използване на блокчейн технологии за договорно споразумение, съо...
ЮЛИ. 21, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво се случи след хака на Binance?

След последния хак, понесен от Binance, DLT компанията Coinfirm проследява откраднатия Биткойн и казва, че е преместен в няколко различни портфейла. 7,000 BTC, откраднати при скорошния хак, вече са пр...
МАЙ. 10, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Maрка обувки на NBA звезда ще се продават в криптовалути

Спенсър Динвиди не е "богат" спрямо професионалните състезателни стандарти. В момента той прави около $1 милион годишно преди данъци от договора си с NBA. През 2014 година той е 38-ми избор на NBA дра...
ОКТ. 15, 2018 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарската банка Julius Baer ще предлага услуги за дигитални активи

Швейцарската частна банка Julius Baer си партнира с банков стартъп за криптовалути, за да предложи услуги за дигитални активи по-късно през 2019. Обявявайки новината във вторник, Julius Baer заяви, че...
ФЕВ. 28, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света