НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Хард форк при Monero води до 90% спад в таксите

ОКТ. 21, 2018 18:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хард форк при Monero води до 90% спад в таксите
Monero (XMR) e eдна от най-широко използваните криптовалути. Тя може да се похвали, че успешно правят поне два форка през годината.

Въпросният форк въведе функции, при които транзакционните такси спадат с над 90%.


Тази версия на Monero, "Beryllium Bullet", изпълнява BulletProofs, много очаквана част от криптовалутата, която драстично ще намали размера на XMR транзакциите. По този начин евентуално ще се освободи място за разширяване на вече значителния набор от възможности.Ring Signatures е един от фундаменталните методи на Monero, който прибавя произволно избрани минали транзакции в текуща транзакция, така че идентичността на участниците в транзакцията е по-трудна за откриване.

Конфиденциалните транзакции се основават на функционалността, създадена от Ring Signatures, а пакетът от функционалности, които те заедно носят, се нарича RingCT. Поверителните транзакции по същество прибавят суми за фалшиви транзакции към действителната транзакция, така че сумата на прехвърлената стойност се губи. Така при RingCT не само се маскират идентичностите, но и количествата прехвърлени също се маскират.

Чрез напълно нов криптографски метод RingCTs са направени много по-ефективни. Чрез новата методика на изпълнение при Bulletproofs работните процеси на блокчейна стават значително по-бързи. Това означава, че размерът на файловете на транзакциите ще се увеличава много по-бавно.

Поради това количеството "mixins" може да се увеличи значително поради спестеното пространство и по този начин има повече потенциал за сигурност. Вече използвайки новото пространство в тази актуализация, предишните минимум седем mixin-а бяха променени на фиксирани единадесет, което беше дебатирано решение в общността. Следователно, тази актуализация е доста новаторска за Monero .

Форкът, изглежда, е доста успешен. Наличните данни показват, че блокчейнът на криптовалутата е изглеждал подут, тъй като транзакциите в момента имат незначителни такси. Средно, те са около $ 0.02, като преди бяха $0.6.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Пренасочват ли се институциите от Биткойн към Етериум?

В скорошна бележка анализаторите на JPMorgan твърдят, че Етериум вижда “много по-здравословно” институционално търсене в сравнение с BTC.Американската банкa посочва факта, че има отстъпление при Битко...
СЕП. 23, 2021 18:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще успее ли Cardano (ADA) да достигне $4 преди края на годината?

Cardano (и родния токен на платформата ADA) се представят забележително от началото на годината. Активът достигна годишна възвръщаемост от близо 1,027%. Въпреки че навлезе в период на голяма консолида...
СЕП. 23, 2021 12:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор коментира пазарния спад

Credible казва на своите 241,400 последователи в Twitter, че следи Етериум да достигне дъно на седмична подкрепа.“Почти стигна целта ми, търся около $2,700 ETH.” Друга монета, която търговецът следи е...
СЕП. 23, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Трейдър забеляза мечи модел при Етериум

Той писа на своите последователи в Twitter, че вижда голям мечи модел, който се формира при криптовалутата.“НЕ казвам, че го вярвам и казвам, че не го шортвам - но дали ви харесва или не, ако притежав...
СЕП. 22, 2021 14:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света