НАЧАЛО Други

Хаковете на борсите драстично намаляха

АВГ. 12, 2019 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хаковете на борсите драстично намаляха

Хаковете на борси са най-голямата заплаха за притежателите на криптовалути, както наскоро бе напомнено на потребителите на Binance.

Но дигиталните крадци намират по-малко възможности да откраднат криптовалути от инвеститори и борси, според нов доклад от банка в Лихтенщайн.


Изследване на семейната банка Frick установи, че броят на докладваните кражби на криптовалути непрекъснато намалява от 2011 г., въпреки че цените като цяло се увеличават.

Според бизнес анализаторът Мартин Щолц:

Реалният дял на загубените активи намалява, което показва професионализация по отношение на попечителството.

По-добрата сигурност на борсите, заедно с ръста на попечителите от институционален клас, вероятно допринесоха за спада на крипто кражбите. Благодарение на подобрените решения за студено съхранение за мащабни инвеститори и по-добрите протоколи за сигурност на горещите портфейли, борсите вече са по-добре оборудвани за защита на потребителските депозити.


Frick предоставя финансови услуги на институционални инвеститори, мениджъри на активи и семейни офиси от създаването си през 1998 г. През март 2018 г. тя стана първата лицензирана институция в света, която позволява на клиентите директно да инвестират в криптовалути. Банката предлага собствено решение за попечителство, като държи криптовалути в офлайн хранилище.

Не е изненадващо, че Frick установи, че броят на съобщените инциденти със сигурността има тенденция да се увеличава по време на възход на пазара. Кражбите на криптовалути се засилиха през 2013-2014 г., тъй като пазарната капитализация първо проби $ 10 милиарда и отново през 2017-2019 г., по време на ICO балона.

Както графиката по-долу подчертава, повечето мащабни кражби се случват, когато пазарната капитализация на Биткойн постави рекордно високи стойности. Имаше тринадесет големи инцидента в края на 2017 г. и началото на 2018 г., тъй като BTC се доближи до това да достигне пазарна капитализация от $200 милиарда.

Като абсолютна стойност, броят на хакове се е увеличил. Но след като вземат предвид растежа на оценките и потребителите, анализаторите на Frick откриха, че броят на инцидентите действително е намалял, в сравнение с растежа на индустрията.

След като взе предвид тези фактори, банката установи, че миналата година са откраднати относително по-малко Биткойн токени, отколкото през 2011 г. Приблизително 0,005% от предлагането на Биткойн (BTC) е загубено преди осем години. Въпреки че броят на съобщените инциденти оттогава се увеличава, откраднатите монети вече представляват почти пренебрежима част от общото предлагане.
По подобен начин, въпреки че имаше ръст в броят на хаковете, през 2018 г. се наблюдаваше и скок в броя на активните платформи - над 200. Така че докато 25% от борсите претърпяха кражба през 2011 г., този брой намаля до 2% миналата година.

"Спадът на засегнатите места е доста забележителен, което ни кара да заключим, че бурните времена отминаха“, пише Щолц.


Едно от тълкуванията на това е, че ранните хакове послужиха като предупредителен знак, което накара индустрията да постави по-голям фокус върху сигурността.

По-високите цени винаги ще привличат злонамерени хора. Но относителният спад на кражбите показва, че потребителите и борсите стават все по-умни по отношение на защитите си. Докато криптовалутите все още се наричат "Дивият запад на финансите", съдейки по откритията, банката Frink смята, че това наименование "вече не пасва".СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Най-голямата банка в Тайланд официално използва технологията на Ripple

Компанията актуализира своя уебсайт с подробно описание на това как точно използва технологията на Ripple.Приложението позволява на клиентите на SBC Тайланд да преместват пари в дълъг списък от страни...
АВГ. 24, 2019 12:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Англия: Валута от рода на Libra може да замени долара

Изнасяйки речта си на годишния симпозиум на Федералния резерв в Джаксън Хоул, Уайоминг, Карни заяви, че подобна на Libra дигитална валута може да замени американския долар като световна резервна валут...
АВГ. 24, 2019 10:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Членове на Libra обмислят да се откажат от проекта

Докладът на Financial Times от 23-ти август твърди, че двама от основателите на Асоциацията на везните във Facebook проведоха дискусии за това какви трябва да бъдат следващите им стъпки.За друг се пре...
АВГ. 23, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

20% от турците използват или притежават криптовалути

Базираната в Хамбург Statista разкри, че в онлайн анкета един на всеки пет турци заяви, че използва или притежава криптовалута. Това може да бъде свързано с отслабването на фиатната валута и икономиче...
АВГ. 23, 2019 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света