НАЧАЛО Други

Хаковете на борсите драстично намаляха

АВГ. 12, 2019 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хаковете на борсите драстично намаляха

Хаковете на борси са най-голямата заплаха за притежателите на криптовалути, както наскоро бе напомнено на потребителите на Binance.

Но дигиталните крадци намират по-малко възможности да откраднат криптовалути от инвеститори и борси, според нов доклад от банка в Лихтенщайн.


Изследване на семейната банка Frick установи, че броят на докладваните кражби на криптовалути непрекъснато намалява от 2011 г., въпреки че цените като цяло се увеличават.

Според бизнес анализаторът Мартин Щолц:

Реалният дял на загубените активи намалява, което показва професионализация по отношение на попечителството.

По-добрата сигурност на борсите, заедно с ръста на попечителите от институционален клас, вероятно допринесоха за спада на крипто кражбите. Благодарение на подобрените решения за студено съхранение за мащабни инвеститори и по-добрите протоколи за сигурност на горещите портфейли, борсите вече са по-добре оборудвани за защита на потребителските депозити.


Frick предоставя финансови услуги на институционални инвеститори, мениджъри на активи и семейни офиси от създаването си през 1998 г. През март 2018 г. тя стана първата лицензирана институция в света, която позволява на клиентите директно да инвестират в криптовалути. Банката предлага собствено решение за попечителство, като държи криптовалути в офлайн хранилище.

Не е изненадващо, че Frick установи, че броят на съобщените инциденти със сигурността има тенденция да се увеличава по време на възход на пазара. Кражбите на криптовалути се засилиха през 2013-2014 г., тъй като пазарната капитализация първо проби $ 10 милиарда и отново през 2017-2019 г., по време на ICO балона.

Както графиката по-долу подчертава, повечето мащабни кражби се случват, когато пазарната капитализация на Биткойн постави рекордно високи стойности. Имаше тринадесет големи инцидента в края на 2017 г. и началото на 2018 г., тъй като BTC се доближи до това да достигне пазарна капитализация от $200 милиарда.

Като абсолютна стойност, броят на хакове се е увеличил. Но след като вземат предвид растежа на оценките и потребителите, анализаторите на Frick откриха, че броят на инцидентите действително е намалял, в сравнение с растежа на индустрията.

След като взе предвид тези фактори, банката установи, че миналата година са откраднати относително по-малко Биткойн токени, отколкото през 2011 г. Приблизително 0,005% от предлагането на Биткойн (BTC) е загубено преди осем години. Въпреки че броят на съобщените инциденти оттогава се увеличава, откраднатите монети вече представляват почти пренебрежима част от общото предлагане.
По подобен начин, въпреки че имаше ръст в броят на хаковете, през 2018 г. се наблюдаваше и скок в броя на активните платформи - над 200. Така че докато 25% от борсите претърпяха кражба през 2011 г., този брой намаля до 2% миналата година.

"Спадът на засегнатите места е доста забележителен, което ни кара да заключим, че бурните времена отминаха“, пише Щолц.


Едно от тълкуванията на това е, че ранните хакове послужиха като предупредителен знак, което накара индустрията да постави по-голям фокус върху сигурността.

По-високите цени винаги ще привличат злонамерени хора. Но относителният спад на кражбите показва, че потребителите и борсите стават все по-умни по отношение на защитите си. Докато криптовалутите все още се наричат "Дивият запад на финансите", съдейки по откритията, банката Frink смята, че това наименование "вече не пасва".СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Крипто и блокчейн фирми в помощ на жертвите на коронавируса

Борсата за криптовалути Binance обеща да дари 10 милиона китайски юана ($1,44 милиона) за каузата.В Twitter публикация от 25-ти януари, изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао, заяви, че Binan...
ЯНУ. 26, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск доказва че светът е готов за криптовалути

Цената на акциите на компанията е на зелено с над 30% само този месец. Тази инвестиция в иновации доказва, че повече хора са готови за криптовалути.Личното богатство на автомобилния производител нарас...
ЯНУ. 26, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square с патент за мрежа за плащания от фиат към крипто

Предоставен във вторник от Американското ведомство за патенти и търговски марки, патентът описва подробно платежна система, позволяваща на потребителите, притежаващи различни видове активи, да сключва...
ЯНУ. 25, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск най-накрая сподели мнението си за Биткойн и криптовалутите (видео)

Илон Мъск най-накрая коментира криптовалутитеМъск стана доста популярна интернет личност през последните няколко години. Участва в различни подкасти и се превърна в голяма част от "Мем" общността в ин...
ЯНУ. 25, 2020 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света