НАЧАЛО Крипто Крими

Хакната канадска крипто борса

ОКТ. 29, 2018 18:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хакната канадска крипто борса

Октомври си заминава, но не изглежда, че новините за хакнати крипто борси, ще свършат скоро. Малка и не толкова популярна крипто борса, MapleChange, пусна неотдавнашен доклад, който показва, че са били хакнати.

Хакват MapleChange


MapleChange чрез последното си писмено съобщение съобщи, че поради някои "бъгови" дейности на платформата си, неназована група лица успя да изтегли средства, добавяйки, че провежда "задълбочено разследване" и няма да може да въстанови загубени средства.

Компанията съобщи, че е приключила задълбоченото си разследване и стигна до заключението, че нейните потребители няма да получат обратно своите средства. В резултат на това обменът инициира закриването на неговия уебсайт заедно със социалните медийни профили.

Тъй като новината за хака попадна в полезрението на медиите, няколко влиятелни участници в крипто индустрията направиха коментари, които предполагат, че MapleChange току-що са направили известната "измамен изход - exit scam". Заключението е направено главно от доклада, който беше публикуван от самата борса.

В доклада се посочва, че:
Поради грешка, някои хора успяха да изтеглят всички средства от нашата борса. В момента сме в процес на задълбочено разследване на това. Изключително съжаляваме, че трябва да свърши така. До приключването на разследването не можем да възстановим нищо.

Лидерите в индустрията като Джоузеф Йънг, Билтлорд и Чангпенг Джао обаче изразиха своето мнение и предупредиха хората да не се занимават с дребни непопулярни борси.

Джоузеф Йънг заяви, че вярва, че малките борси се фокусират единствено върху максимализирането на рентабилността, без да отчитат как се третират и управляват техните клиенти (и средствата им).


MapleChange актуализация след хака


Неотдавнашен отчет обаче показа, че профилът на MapleChange в Twitter е активен отново с писмено съобщение, в което се посочва, че той не е изчезнал и все още разследва атаката.

MapleChange tweet-ват, че:
Ние не сме изчезнали хора. Ние просто изключихме сметките си временно, за да мислим върху това решение. Не можем да си възстановим всички средства, но ще отворим портфейли за всичко, което сме оставили, за да могат хората (надяваме се) да изтеглят средствата си.

Борсата също така съобщи, че въпреки че няма да може да възстанови BTC и токените в дългосрочен план, тя все пак ще се опита да върне други токени.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света