НАЧАЛО Крипто Крими

Хакната канадска крипто борса

ОКТ. 29, 2018 18:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хакната канадска крипто борса

Октомври си заминава, но не изглежда, че новините за хакнати крипто борси, ще свършат скоро. Малка и не толкова популярна крипто борса, MapleChange, пусна неотдавнашен доклад, който показва, че са били хакнати.

 

Хакват MapleChange


MapleChange чрез последното си писмено съобщение съобщи, че поради някои "бъгови" дейности на платформата си, неназована група лица успя да изтегли средства, добавяйки, че провежда "задълбочено разследване" и няма да може да въстанови загубени средства.

Компанията съобщи, че е приключила задълбоченото си разследване и стигна до заключението, че нейните потребители няма да получат обратно своите средства. В резултат на това обменът инициира закриването на неговия уебсайт заедно със социалните медийни профили.

Тъй като новината за хака попадна в полезрението на медиите, няколко влиятелни участници в крипто индустрията направиха коментари, които предполагат, че MapleChange току-що са направили известната "измамен изход - exit scam". Заключението е направено главно от доклада, който беше публикуван от самата борса.

В доклада се посочва, че:
Поради грешка, някои хора успяха да изтеглят всички средства от нашата борса. В момента сме в процес на задълбочено разследване на това. Изключително съжаляваме, че трябва да свърши така. До приключването на разследването не можем да възстановим нищо.

Лидерите в индустрията като Джоузеф Йънг, Билтлорд и Чангпенг Джао обаче изразиха своето мнение и предупредиха хората да не се занимават с дребни непопулярни борси.

Джоузеф Йънг заяви, че вярва, че малките борси се фокусират единствено върху максимализирането на рентабилността, без да отчитат как се третират и управляват техните клиенти (и средствата им).


MapleChange актуализация след хака


Неотдавнашен отчет обаче показа, че профилът на MapleChange в Twitter е активен отново с писмено съобщение, в което се посочва, че той не е изчезнал и все още разследва атаката.

MapleChange tweet-ват, че:
Ние не сме изчезнали хора. Ние просто изключихме сметките си временно, за да мислим върху това решение. Не можем да си възстановим всички средства, но ще отворим портфейли за всичко, което сме оставили, за да могат хората (надяваме се) да изтеглят средствата си.

Борсата също така съобщи, че въпреки че няма да може да възстанови BTC и токените в дългосрочен план, тя все пак ще се опита да върне други токени.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света