НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери използват телекомуникационен протокол от 70-те за да се доберат до жертвите си

ОКТ. 20, 2020 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хакери използват телекомуникационен протокол от 70-те за да се доберат до жертвите си

Миналия месец хакери компрометираха акаунти в Telegram месинджър и имейл адреси на на множество ръководители на криптобизнеси, като използваха уязвимост в протокол отпреди десетилетия.

 

Смята се, че измамниците се опитват да прихванат двуфакторни кодове за удостоверяване на жертвите при атака срещу базираната в Израел телекомуникационна компания Partner Communications Company, известна преди като Orange Israel.


В момента атаките се разследват от Националния орган за киберсигурност на Израел и националната разузнавателна агенция Мосад.


Според
медията за киберсигурност Bleeping Computer устройствата на най-малко 20 абонати на Partner Communications Company са били компрометирани.


Анализът на събитието от базираната в Израел фирма за киберсигурност Pandora Security предполага, че устройствата вероятно са били повредени чрез атака на Signaling System 7. SS7 включва набор от протоколи, които се използват за улесняване на обмена на информация в телефонни мрежи с обществена комутация, взаимодействащи през мрежи за цифрова сигнализация.


Хакерите могат да използват SS7, за да прихващат текстови съобщения и обаждания, като използват роуминг функция и „актуализират местоположението на устройството си, сякаш е регистрирано в друга мрежа“.


Въпреки че е разработен за първи път през 1975 г., протоколът SS7 в момента се използва широко в световен мащаб.


Съоснователят на Pandora, Цаши Гано, предупреди, че националните правителства трябва да актуализират своята телекомуникационна инфраструктура, за да се предпазят от съвременните заплахи за сигурността.


Той каза, че хакерите също са се представяли за жертвите си в Telegram в неуспешни опити да привлекат близки познати да извършват обмен с криптовалути:

"В някои случаи хакерите се представяха за жертви в своите акаунти в [Telegram] и пишат на някои от своите познати, молейки да обменят BTC за ETC и други подобни [...] и доколкото знаем никой не се е хванал."


SS7 атаките напомнят на СИМ суап схемата, която преназначава телефонния номер, свързан със СИМ-картата на жертвата, на устройство под контрола на хакерите.


Базираните в САЩ доставчици на телекомуникационни услуги са изправени пред множество съдебни дела от крипто клиенти, които са били обект на СИМ суапм измами.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ОКТ. 21, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Спад в свързаните с криптовалути престъпления през 2020 година

Според компанията количеството пари, загубенo поради крипто измами, кражби и хакерски атаки, е достигнало $1,8 милиарда 10 месеца след началото на 2020 г., което е значително по-малко от $4,5 милиарда...
НОЕ. 17, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптоактиви на стойност $7,6 милиарда са откраднати от 2011 година насам

Според доклада, 2,8 милиарда долара са откраднати чрез пробиви в сигурността, като най-популярното нарушение е срещу системите за сигурност на платформите за търговия с криптовалути. Общо 113 пробива ...
НОЕ. 13, 2020 18:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света