НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер предполагаемо се опита да пробие в блокчейн система за гласуване

ОКТ. 9, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хакер предполагаемо се опита да пробие в блокчейн система за гласуване

ФБР разследва дали студент от Мичиганския университет се е опитал да хакне приложението за гласуване на Западна Вирджиния.

„Нито един глас не беше променен“


На 5-ти октомври, според CNN, прокурорът на Съединените щати за Южния окръг на Западна Вирджиния, Майк Стюарт, пише, че ФБР разследва „неуспешния опит за проникване“ от външна страна, за да получи достъп до приложението Voatz. Това е приложение за мобилни устройства, което се използваше за събиране на бюлетини от задгранични и военни гласоподаватели на изборите през 2018 г.

Стюарт каза, че по време на изборният цикъл на Западна Вирджиния през 2018 г. неговия кабинет е бил предупреден от държавния секретар на Западна Вирджиния, Мак Уорнър, който идентифицира дейност, която може да е била опит за неправомерен достъп до приложението за гласуване.

Приложението, базирано на блокчейн, използва множество защитни слоеве за проверка на идентичността, като разпознаване на лица, отпечатъци от пръсти и потвърдени от избирателите бюлетини. Уорнър каза:

Всяка защитна мярка, създадена за системата, беше много успешна и работеше както бе проектирана: да се получи възможно най-много информация и да се защити поверителността на личността и бюлетините на избирателите. Въпреки че подробностите на разследването не могат да бъдат разкрити, можем да кажем, че гласовете не са променени, засегнати, гледани или по някакъв начин подправени.


Уорнър добави, че няма абсолютно никакви доказателства „..че дори един глас е променен на изборите през 2018 г.“, добавяйки:

„Поради нашата упорита работа и инвестиции, всички наши системи работеха по план и по-стабилни мерки за сигурност и протоколи ще бъдат въведени преди 2020 г.“


Според CNN, офисът на Уорнър съобщава на ФБР, че активността на опита за пробив е от IP адреси, свързани с университета в Мичиган. Сега ФБР търси лице или лица, които може би са се опитали да хакнат приложението за гласуване като част от курс за сигурност на изборите.

Блокчейн и демократично управление


По-рано бе съобщено, че блокчейна, който е ориентиран към децентрализирани приложения, създава партньорство с Уругвайската Дигитална Партия за изграждане на нова система, чрез която гражданите на Уругвай и членовете на Дигиталната партия могат да участват в различни политически решения по прозрачен и децентрализиран начин. Изпълнителният директор на Æternity America, Пабло Койроло, каза:

Прилагането на демократичното управление от Дигиталната партия се основава на решението за управление, което æternity използва за вътрешно общностно вземане на решения. Това е напълно нова архитектура, позволяваща по-голямо участие на гражданите в политическите решения на всички нива, с неизменна надеждност.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Стивън Сегал бе обвинен от SEC за промотиране на ICO

На Сегал му беше наредено да върне над $330,000 на комисиятаПрез март 2018 г. Стивън Сегал беше сключил договор с ICO проекта "Bitcoiin2Gen" (B2G) за насърчаване на продажбата по своите канали в социа...
ФЕВ. 28, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов вирус краде информация и криптовалути от всички браузъри

Злонамереният софтуер се нарича Raccoon и е изключително устойчив на противодействия, което създава изключителен хаос.Нова заплаха на хоризонта - злонамерен софтуер RaccoonСпоред сайта за технологични...
ФЕВ. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн на стойност $144 милиона е загубен от рансъмуер хакове

Между октомври 2013 г. и ноември 2019 г. жертвите са платили приблизително $144 милиона в BTC на рансъмуер хакери, посочи супервайзъра от ФБР, Джоел Декапуа на 24-ти февруари по време на конференция.Р...
ФЕВ. 27, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Отвличане и откуп в Биткойн доведоха до ареста на мъж от Южна Африка

Според доклад на местния информационен бюлетин Times Live, 36-годишният Щембисо Амон Мчуну е признат за виновен и осъден на пет години затвор за опита си за отвличане през август 2018 г.  Мчуну ...
ФЕВ. 25, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света