НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер предполагаемо се опита да пробие в блокчейн система за гласуване

ОКТ. 9, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хакер предполагаемо се опита да пробие в блокчейн система за гласуване

ФБР разследва дали студент от Мичиганския университет се е опитал да хакне приложението за гласуване на Западна Вирджиния.

„Нито един глас не беше променен“


На 5-ти октомври, според CNN, прокурорът на Съединените щати за Южния окръг на Западна Вирджиния, Майк Стюарт, пише, че ФБР разследва „неуспешния опит за проникване“ от външна страна, за да получи достъп до приложението Voatz. Това е приложение за мобилни устройства, което се използваше за събиране на бюлетини от задгранични и военни гласоподаватели на изборите през 2018 г.

Стюарт каза, че по време на изборният цикъл на Западна Вирджиния през 2018 г. неговия кабинет е бил предупреден от държавния секретар на Западна Вирджиния, Мак Уорнър, който идентифицира дейност, която може да е била опит за неправомерен достъп до приложението за гласуване.

Приложението, базирано на блокчейн, използва множество защитни слоеве за проверка на идентичността, като разпознаване на лица, отпечатъци от пръсти и потвърдени от избирателите бюлетини. Уорнър каза:

Всяка защитна мярка, създадена за системата, беше много успешна и работеше както бе проектирана: да се получи възможно най-много информация и да се защити поверителността на личността и бюлетините на избирателите. Въпреки че подробностите на разследването не могат да бъдат разкрити, можем да кажем, че гласовете не са променени, засегнати, гледани или по някакъв начин подправени.


Уорнър добави, че няма абсолютно никакви доказателства „..че дори един глас е променен на изборите през 2018 г.“, добавяйки:

„Поради нашата упорита работа и инвестиции, всички наши системи работеха по план и по-стабилни мерки за сигурност и протоколи ще бъдат въведени преди 2020 г.“


Според CNN, офисът на Уорнър съобщава на ФБР, че активността на опита за пробив е от IP адреси, свързани с университета в Мичиган. Сега ФБР търси лице или лица, които може би са се опитали да хакнат приложението за гласуване като част от курс за сигурност на изборите.

Блокчейн и демократично управление


По-рано бе съобщено, че блокчейна, който е ориентиран към децентрализирани приложения, създава партньорство с Уругвайската Дигитална Партия за изграждане на нова система, чрез която гражданите на Уругвай и членовете на Дигиталната партия могат да участват в различни политически решения по прозрачен и децентрализиран начин. Изпълнителният директор на Æternity America, Пабло Койроло, каза:

Прилагането на демократичното управление от Дигиталната партия се основава на решението за управление, което æternity използва за вътрешно общностно вземане на решения. Това е напълно нова архитектура, позволяваща по-голямо участие на гражданите в политическите решения на всички нива, с неизменна надеждност.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Изпълнителни лица от Банката на Ирландия отказаха да свидетелстват в OneCoin изслушванията

Както отрази информационния финтех бюлетин “FinanceFeed” на 11-и октомври, а един ден по-рано правителството на САЩ подаде писмо до Съда, в което поясни, че през изминалата седмица се е опитало да пол...
ОКТ. 12, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC обявиха предлагането на Telegram за нелегално

Съгласно прессъобщението от 11-и октомври, SEC предприеха извънредни действия срещу Telegram и Telegram Open Network (TON) в жалба пред съда в Манхатън.ОбвинениятаВ жалбата се твърди, че Telegram и TO...
ОКТ. 12, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как незаконен добив на Биткойн води до 34 години затвор

Хо Джун Джия, известен още като Матю Хо, бе задържан от полицията в Сингапур на 26 септември, след като беше обвинен в 14 престъпления. Съобщава се, че той е откраднал лични данни и информация за кред...
ОКТ. 11, 2019 21:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдебният иск срещу Bitfinex и Tether е заведен от адвокатите, които успешно осъдиха Крейг Райт

Новият иск за обезщетение е за над 1,4 трилиона долара. Той е заведен от Вел Фрийдман и Кайл Рош, адвокати, които успешно съдят Крейг Райт във федералния съд във Флорида.Разчитайки на публично достъпн...
ОКТ. 9, 2019 10:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света