НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Grayscale пуска първия европейски ETF

МАЙ. 16, 2022 19:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Grayscale пуска първия европейски ETF

Един от най-големите световни мениджъри на дигитални активи обяви стартирането на първия си европейски ETF, който ще проследява Grayscale Future of Finance Index на Bloomberg, предоставяйки на инвеститорите излагане на дигитални активи, финанси и технологични компании.

Очаква се новите борсово търгувани продукти да бъдат листнати на Лондонската фондова борса (LSE), Borsa Italiana и Deutsche Borse Xetra.


Още през февруари Grayscale обяви своя ETP в Съединените щати, предлагайки същия тип експозиция за инвеститорите от САЩ. Гореспоменатият индекс проследява компаниите, представени от три секции: Финансови фондации, Технологични решения и Инфраструктура за дигитални активи.


"Стълбът" на Инфраструктурата за дигитални активи включва компании, занимаващи се с копаене на криптовалута, управление на енергията и други дейности, свързани с крипто екосистемата. Технологичните решения и финансовите фондации осигуряват излагане на доставчици на дигитални технологии и финансови институции като мениджъри на активи и брокерски посредници, участващи в дигиталната икономика.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:
 CryptoDnes представя първата си панелна дискусия!


Първият ETF, обявен с Bloomberg, е част от стратегията за разширяване на Grayscale, тъй като компанията открива нови пазари и предоставя по-голямо излагане на дигиталната икономика на инвеститорите. Представянето на нов продукт също е свързано с нарастващото институционално и търговско търсене на продукти, свързани с индустрията на дигиталните активи.


Според глобалния ръководител на ETF инвестициите в Grayscale, дигиталната икономика ще се превърне в основен двигател за традиционната икономика в бъдеще.


Докато Grayscale продължава да настоява за приемането на своите продукти на два континента, "традиционните" продукти на компанията като Grayscale Bitcoin Fund се търгуват с 30% отстъпка, тъй като институционалните и търговците на дребно все още не се интересуват от получаване на експозиция чрез решенията на Grayscale.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Копаенето на Биткойн (BTC) вече не консумира толкова много енергия

Според индекса текущото потребление на енергия от Биткойн е 10.65 гигавата, което е значително по-малко от 14.34 гигавата на 6 юни. Това означава, че годишното му потребление е на стойност 93.33 терав...
ЮНИ. 27, 2022 09:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда дългосрочните перспективи на Биткойн

‘Dave the Wave’ казва на своите 118,000 последователи в Twitter, че въз основа на неговия модел на логаритмична крива на растежа (LGC), Биткойн потенциално може да стане свидетел на увеличение от над ...
ЮНИ. 26, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн има най-големия BTC кит след скорошна покупка

Според платформата за крипто данни BitInfoCharts китът е добавил 2,554 монети в серия от транзакции от 14 юни насам.Между 14 юни и 18 юни китът е закупил 1,698 BTC на стойност $36.62 милиона. Оттогава...
ЮНИ. 25, 2022 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-богатият човек в крипто пространството коментира цената на Биткойн (BTC)

Неговата времева рамка обаче е изключително гъвкава.Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао каза пред The Guardian, че може да отнеме от няколко месеца до няколко години, преди водещата...
ЮНИ. 24, 2022 02:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света