НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Grayscale купуват над 5,000 Биткойн за по-малко от 24 часа

ЯНУ. 17, 2021 16:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Grayscale купуват над 5,000 Биткойн за по-малко от 24 часа

Цената на Биткойн спада до по-ниски нива, след като достигна рекордното си ниво от $42,000.

 

Най-големият дигитален актив наскоро успя да проследи стъпките си до $38,000, преди да стане свидетел на поредния спад. 

 

Този път обаче, спадът в цената беше възможност за институциите да натрупат още повече BTC. Grayscale е една от фирмите, които добавят все повече Биткойн през последните няколко дни.

 

Според доставчика на данни Bybt, със спада на BTC под $38,000, Grayscale Bitcoin Trust добави почти 10,000 BTC.

 

източник: bybt


Горната графика показва, че след почти 20 дни, Grayscale Bitcoin Trust добавя още BTC към притежанията си. Въпреки че предишната покупка беше по-голяма от сегашната, цената на дигиталния актив също се увеличи значително междувременно.

 

Графиката също така отбеляза три свещи, които означават, че фирмата е увеличила притежанията си с 2,170 BTC на 14-ти януари, докато на 15-ти януари е добавила допълнителни 2,610 BTC. 

 

Въпреки това, на 16-ти януари тази стойност се увеличи почти двойно, тъй като GBTC добави 5,130 BTC към своето портфолио. Това доведе общата сума под управление за GBTC до $22.9 милиарда.

 

Увеличението през последните 24 часа сигнализира, че сега компанията придобива близо 5.7x от монетите, които биват добити на ден. Това може да създава недостиг за инвеститорите на дребно.

 

Наблюдателят на пазара Bloqport отбеляза, че за последните 30 дни 67,000 BTC (на стойност $2.5 милиарда) са напуснали борсите.

 Image

източник: twitter


Търсенето на дигиталния актив остава високо сред институционалните инвеститори като Grayscale, които отбелязват 900% ръст за своя GBTC през 2020 г. 

 

Падащата цена създава възможност за повечето институции да “купят спада” и да създадат недостиг на и без това оскъдната криптовалута. Това добави към възходящия импулс на Биткойн и стимулира акумулацията на BTC от страна на китовете.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Вижте кой направи Биткойн транзакция за $4,5 милиарда

Движението, което за първи път беше открито от автоматизирания Биткойн тракер Block Bot, изпрати 103,510 BTC в една транзакция срещу такса от нищожните $21.Ходът, който се случи в събота, е един от на...
МАР. 1, 2021 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Citibank: Биткойн може да се превърне в предпочитана валута за международна търговия

"Биткойн е в повратна точка"Анализаторите от Citi смятат, че Биткойн изглежда е достигнал "повратна точка“. Флагманската криптовалута може или да се превърне в предпочитано средство за обмен за междун...
МАР. 1, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Без спирка: MicroStrategy купиха Биткойн за още $15 милиона

Компанията, чийто главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър е един от най-гласовитите привърженици на Биткойн, купи криптовалутата на средна цена от около $45,710 за всяка монета.MicroStrategy, най-г...
МАР. 1, 2021 16:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от Биткойн този март?

Цената на BTC отчете лек спад през уикенда, преди да отскочи отново над $47,000. Някои анализатори посочват, че повече миньори са започнали да продават, което е довело до последния спад. Макар че...
МАР. 1, 2021 15:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света