НАЧАЛО Други

Граничните проблеми на "Brexit" могат да бъдат решени с блокчейн

ОКТ. 4, 2018 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Граничните проблеми на "Brexit" могат да бъдат решени с блокчейн
Макар че въпросът за "Brexit" е изпълнен с толкова много спекулации, все пак са въведени някои мерки, за да се предотвратят последствия, когато става дума за търговия с Ирландия.

Великобритания все още не е решила в как ще бъде сключен търговски договор между двете страни.


Това стана очевидно в изявлението на министъра на финансите на Обединеното кралство Филип Хамънд, където той каза, че блокчейн tron g>технологията може да спомогне за изглаждане на търговията през ирландската граница, след като Обединеното кралство напусне Европейския съюз. Как това ще работи, все още е неясно за всички участващи страни.

Министърът е на мнение, че осиновяването на блокчейн технология от правителството на Великобритания ще бъде от голяма полза за осигуряването на по-добро търговско споразумение между Обединеното кралство и Ирландия, след като Brexit влезне в ефект.

Хамънд също така съобщава, че не е сигурен в използването на блокчейн технология за този тип цели и че изявлението му е повече интуиция, отколкото факт.
Търговските отношения между Великобритания и Ирландия никога не са били гладки и тъй като Ирландия е единствената страна, която споделя границите с Обединеното кралство, става много важно двете страни да се споразумеят как да се справят с промените, които идват с Брекзит.

Ето защо министърът вярва, че всички налични опции, които включват блокчейн технология, трябва да бъдат взети под внимание, за да се намери перфектното решение на тези неотложни проблеми още преди събитието.

Експертите по блокчейн технология са на мнение, че изявлението, идващо от министъра, е до известна степен неточно и че нивото на познанията му, когато става въпрос за технологията, е доста ниско. Това е така, защото блокчейн технологията няма характеристика, която да я квалифицира за използване на гранични контролно-пропускателни пунктове, в случай че Brexit доведе до твърда граница между двете страни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света