НАЧАЛО Други

Граничните проблеми на "Brexit" могат да бъдат решени с блокчейн

ОКТ. 4, 2018 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Граничните проблеми на "Brexit" могат да бъдат решени с блокчейн
 
Макар че въпросът за "Brexit" е изпълнен с толкова много спекулации, все пак са въведени някои мерки, за да се предотвратят последствия, когато става дума за търговия с Ирландия.

Великобритания все още не е решила в как ще бъде сключен търговски договор между двете страни.


Това стана очевидно в изявлението на министъра на финансите на Обединеното кралство Филип Хамънд, където той каза, че блокчейн tron g>технологията може да спомогне за изглаждане на търговията през ирландската граница, след като Обединеното кралство напусне Европейския съюз. Как това ще работи, все още е неясно за всички участващи страни.

Министърът е на мнение, че осиновяването на блокчейн технология от правителството на Великобритания ще бъде от голяма полза за осигуряването на по-добро търговско споразумение между Обединеното кралство и Ирландия, след като Brexit влезне в ефект.

Хамънд също така съобщава, че не е сигурен в използването на блокчейн технология за този тип цели и че изявлението му е повече интуиция, отколкото факт.
Търговските отношения между Великобритания и Ирландия никога не са били гладки и тъй като Ирландия е единствената страна, която споделя границите с Обединеното кралство, става много важно двете страни да се споразумеят как да се справят с промените, които идват с Брекзит.

Ето защо министърът вярва, че всички налични опции, които включват блокчейн технология, трябва да бъдат взети под внимание, за да се намери перфектното решение на тези неотложни проблеми още преди събитието.

Експертите по блокчейн технология са на мнение, че изявлението, идващо от министъра, е до известна степен неточно и че нивото на познанията му, когато става въпрос за технологията, е доста ниско. Това е така, защото блокчейн технологията няма характеристика, която да я квалифицира за използване на гранични контролно-пропускателни пунктове, в случай че Brexit доведе до твърда граница между двете страни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света