НАЧАЛО Блокчейн

Горите в Амазонка ще получат помощ от блокчейн инициатива на бразилска компания

СЕП. 26, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Горите в Амазонка ще получат помощ от блокчейн инициатива на бразилска компания

Базираната в Бразилия JBS, водещата световна фирма за преработка и опаковане на месо, заяви в сряда, че ще внедри блокчейн технология за борба с нарастващите неблагоприятни последици от обезлесяването от доставчиците на месо в Южна Америка, съобщава Reuters.

 

Фирмата обеща да наблюдава цялата си верига на доставки с помощта на блокчейн до 2025 г., на фона на широко разпространените опасения на природозащитниците за бързо намаляващата горска площ в страната. Смята се, че бразилската месна промишленост, наред с други, допринася за обезлесяването, тъй като производителите на месо разчистват огромни площи за пасища на говеда.


Досега месокомбайните в Бразилия, като JBS, са гарантирали, че не набавят месо от ферми, които незаконно секат гори. Такава система, обаче, просто наблюдава и измерва активността от крайните си доставчици - оставяйки място на непреки доставчици (които доставят на доставчиците на JBS) да избегнат такъв мониторинг и в крайна сметка да успеят да продадат своя продукт на фирми като JBS.


Но блокчейн технологията може да представи решение за това, каза JBS. Тя стартира фонд в размер на 182,77 милиона долара за насърчаване на социалното и икономическо развитие в района на тропическите гори на Амазонка, като има за цел да инвестира над 44 милиона долара през следващите пет години и още една сума от тогава до 2030 година.


Очаква се други местни и международни фирми да се присъединят към проекта и да допринесат с останалата сума, отбелязва докладът.


Средствата ще позволят на JBS да изгради обширна блокчейн система, която проследява всеки доставчик в неговата мрежа за доставка на месо, както пряка, така и непряка.


"В момента компанията не наблюдава непреки доставчици и нито една компания не го прави. Но планираме да преодолеем тази празнина с помощта на технологии “, заяви изпълнителният директор на JBS, Гилберто Томазони.


Томазони добави, че 50,000 преки доставчици на фирмата обаче вече са били наблюдавани. Междувременно се очаква JBS да пусне системата през 2021 г., започвайки от бразилския щат Мато Гросо.


Развитието идва в момент, когато световните вносители на месо, като Норвегия, заплашиха да изтеглят своите инвестиции от Бразилия, ако страната не успее да ограничи обезлесяването, отбелязва докладът.


Обезлесяването остава глобална грижа от последното десетилетие, като региони като амазонските тропически гори в Южна Америка са сред най-засегнатите. Данните от миналата година показват, че обезлесяването на Амазонка достигна нива, наблюдавани за последно през 2006 г. Така че ще са необходими големи усилия, за да се обърне ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло СЕП. 27, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Блокчейн все още е млада технология

По време на интервю с The Paper, бившият IT министър каза, че все още няма разлика между къде Китай и други водещи икономики като САЩ и Европа са стигнали по отношение на разработването на базирани на...
ОКТ. 24, 2020 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

17 милиона китайски туристи потвърждават здравето си чрез блокчейн, навлизайки в Макао

От май, системата за медицински данни, задвижвана с блокчейн в Макао, разпознава идентификационните кодове на здравната система на Гуангдонг на континента, позволявайки на континенталните китайски тур...
ОКТ. 21, 2020 21:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

USDC ще стартира на блокчейна на Stellar след няколко месеца

Circle, първият издател на USDC, ще внесе новата версия на стабилната монета в своя пакет от API услуги.Неговият API инструмент за многоверижни суапове, например, позволява лесно обмен на USDC токени ...
ОКТ. 18, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайски нотариуси използват блокчейн за случаите на клиентите си

Според Jiemian платформата "Hui Cun" (която се управлява от Shanghai Xuhui Notary Public) е базиран на блокчейн протокол за електронно съхранение на данни, който упражнява нотариални функции. Той съхр...
ОКТ. 8, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света