НАЧАЛО Други

Google се насочват към банково дело - заплаха ли е това за Биткойн?

НОЕ. 18, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Google се насочват към банково дело - заплаха ли е това за Биткойн?

Предполага се, че в момента голямата заплаха за Биткойн са квантовите компютри на Google. Преместването на интернет гиганта в сферата на банковото дело обаче, може да бъде съвсем различен въпрос за цялата крипто индустрия.

Да се доверим ли на банкова сметка в Google?


Според доклади, Google са сключили партньорство с американския банков гигант Citigroup, за да стартират собствени банкови сметки. Акаунтът, който е с кодово име Cache, ще бъде достъпен чрез Google Play, а мейнстрийм медиите вече го наричат „убиеца на Биткойн “.

Концепцията и подробностите са все още неясни според Financial Times, но и те вече го обявяват за бъдещето на банковото дело. Възможно е клиентите просто да получат достъп до удобна платформа, задвижвана от Google, с традиционна банкова сметка, която е заредена към нея. Google не е първият технологичен гигант, насочил се към доходоносния свят на финансите, нито пък ще бъде последният.

Фирмата ясно вижда Facebook като основна заплаха със собствените им криптовалутни амбиции. Имайки предвид огромната стена на съпротива, която социалната медия срещна от глобални регулатори и политици, Google използва по-традиционен подход в партньорството си с утвърдена банка.

Изпълнителният директор на Google, Цезар Сенгупта, съобщи пред WSJ:

Нашият подход ще бъде да си партнираме с банките и финансовата система. Може да е малко по-дългият път, но е по-устойчив.


Докладът намекна, че най-голямата търсачка се интересува повече от информацията, свързана с проверка на сметки, като заплати и навици за пазаруване. Доверието ще бъде ключов проблем тук, тъй като и Google и Facebook печелят огромни печалби от личните данни на хората, така че финансите са следващата логична стъпка, за да се разширят от тази гледна точка.

Сенгупта добави, че интернет монополът няма да продава финансовите данни на потребителите и че не използва данни от Google Pay за рекламни цели. Подобно на Facebook, този отговор се очакваше и недоверието в технологичните гиганти става все по-голямо, особено когато се опитват да стартират нова продуктова линия.

Няма заплаха за Биткойн


Именно поради тази причина, няма заплаха за Биткойн. Ако не друго, задълбочаването на Google в банкирането ще засили нуждата от децентрализирана глобална валута. Forbes твърдят, че банковите сметки на Google могат да представляват по-голяма заплаха от квантовите компютри, но това е доста далеч от истината.

Биткойн продължава да работи в съвсем различна сфера на финансите от традиционното банкиране, да не говорим, че е много малко вероятно инвеститорите във водещата криптовалута да искат да си преместят средствата от актива в сметките на Google.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Голяма корейска банка ще предлага попечителство на криптовалути

Компаниите, принадлежащи към партньорството, заявяват, че навлизането им в бизнеса с криптовалути е отговор на регулаторните промени. Тези промени ги насърчиха да потърсят нови бизнес модели - по-спец...
АВГ. 8, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съоснователят на OneCoin се размина с присъда за 90 години затвор

Сега обаче изглежда, че Игнотов вече не е един от ключовите обвиняеми в съдебни искове, заведени от жертви на измамата за 4 милиарда долара, според доклад на Finance Magnates от 7-ми август.Инвеститор...
АВГ. 8, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Square са купили Биткойн на стойност $875 милиона само за 12 месеца

През последните 12 месеца Square са закупили Биткойн на стойност около 1,5 милиарда долара, за да улеснят огромното търсене на клиенти на мобилното им приложение, според крипто аналитичната фирма Mess...
АВГ. 7, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарска правителствена банка ще предлага крипто търговия и попечителство

Basler Kantonalbank, кантонална банка с 27.305 милиарда швейцарски франка в активи под управление, ще предложи крипто търговия и попечителство от 2021 г. чрез дъщерното си дружество Bank Cler. Пл...
АВГ. 6, 2020 19:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света