НАЧАЛО Други

Google се насочват към банково дело - заплаха ли е това за Биткойн?

НОЕ. 18, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Google се насочват към банково дело - заплаха ли е това за Биткойн?

Предполага се, че в момента голямата заплаха за Биткойн са квантовите компютри на Google. Преместването на интернет гиганта в сферата на банковото дело обаче, може да бъде съвсем различен въпрос за цялата крипто индустрия.

Да се доверим ли на банкова сметка в Google?


Според доклади, Google са сключили партньорство с американския банков гигант Citigroup, за да стартират собствени банкови сметки. Акаунтът, който е с кодово име Cache, ще бъде достъпен чрез Google Play, а мейнстрийм медиите вече го наричат „убиеца на Биткойн “.

Концепцията и подробностите са все още неясни според Financial Times, но и те вече го обявяват за бъдещето на банковото дело. Възможно е клиентите просто да получат достъп до удобна платформа, задвижвана от Google, с традиционна банкова сметка, която е заредена към нея. Google не е първият технологичен гигант, насочил се към доходоносния свят на финансите, нито пък ще бъде последният.

Фирмата ясно вижда Facebook като основна заплаха със собствените им криптовалутни амбиции. Имайки предвид огромната стена на съпротива, която социалната медия срещна от глобални регулатори и политици, Google използва по-традиционен подход в партньорството си с утвърдена банка.

Изпълнителният директор на Google, Цезар Сенгупта, съобщи пред WSJ:

Нашият подход ще бъде да си партнираме с банките и финансовата система. Може да е малко по-дългият път, но е по-устойчив.


Докладът намекна, че най-голямата търсачка се интересува повече от информацията, свързана с проверка на сметки, като заплати и навици за пазаруване. Доверието ще бъде ключов проблем тук, тъй като и Google и Facebook печелят огромни печалби от личните данни на хората, така че финансите са следващата логична стъпка, за да се разширят от тази гледна точка.

Сенгупта добави, че интернет монополът няма да продава финансовите данни на потребителите и че не използва данни от Google Pay за рекламни цели. Подобно на Facebook, този отговор се очакваше и недоверието в технологичните гиганти става все по-голямо, особено когато се опитват да стартират нова продуктова линия.

Няма заплаха за Биткойн


Именно поради тази причина, няма заплаха за Биткойн. Ако не друго, задълбочаването на Google в банкирането ще засили нуждата от децентрализирана глобална валута. Forbes твърдят, че банковите сметки на Google могат да представляват по-голяма заплаха от квантовите компютри, но това е доста далеч от истината.

Биткойн продължава да работи в съвсем различна сфера на финансите от традиционното банкиране, да не говорим, че е много малко вероятно инвеститорите във водещата криптовалута да искат да си преместят средствата от актива в сметките на Google.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Музикантите вече ще могат да продават творбите си за XRP

Ripple представи нова платформа, наречена xSongs, която позволява на създателите на съдържание да качват дигиталната си музика и да я продават за криптовалутата XRP.Тези, които са заинтересовани в то...
ДЕК. 11, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Копаенето на криптовалути в Грузия използва 10% от цялата електроенергия на страната

Само миналия месец, Bitmain, водещият в света производител на хардуер за копаене, откри предполагаемо най-голямата ферма за криптовалути в света.Съоръжението от 33 000 акра притежава общ капаците...
ДЕК. 11, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nike ще токенизира обувките си на Етериум блокчейна

 В документ, публикуван в Службата за патенти и търговски марки в САЩ и от 10-ти декември, Nike заяви, че възнамерява да генерира уникални идентификационни номера и да създаде ERC 721 токени за някои ...
ДЕК. 11, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Социалната мрежа подкрепена от EOS обяви старт на бета версия

Voice обяви датата на стартиране на бета в блог публикация.Фирмата също така съобщи, че ще споделя своя напредък с общността. Компанията твърди, че хиляди вече са се регистрирали, за да участват в б...
ДЕК. 11, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света