НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Голяма скандинавска банка забранява Биткойн и я хващат да пере пари

ОКТ. 20, 2018 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Голяма скандинавска банка забранява Биткойн и я хващат да пере пари

Най-голямата финансова група в скандинавските страни, която забрани Биткойн през януари, е била хваната в голям скандал за изпиране на пари, като се твърди, че са получили мръсни пари от две банки в балтийските страни.

 


Yle, държавна финландска медия с над 3500 служители, съобщава, че финансовите органи в Швеция са получили доклад с доказателства в подкрепа на твърденията за изпиране на пари срещу Nordea Bank.

"Ние сме наясно с доклада, а в Nordea работим в тясно сътрудничество със съответните власти в страните, в които оперираме, включително Nordic Financial Intelligence Units", казват Nordea.


Ирония


Преди девет месеца, Nordea Bank строго забрани на служителите си да купуват и търгуват с криптовалути като Биткойн, поради нерегламентирания им характер.

Афродити Келберг, говорител на Nordea Bank AB, заяви:

Банковата индустрия има широко разпространена практика да ограничава транзакциите на сметки на персонала, за да не се заемат позиции в спекулативни инвестиции или такива, които биха могли да ги изложат на риск от финансови загуби и следователно да окажат влияние върху финансовото им състояние. Следователно, Nordea, както всички банки, има право да определя политики в тази област, които се прилагат към нейния персонал.

Като се позовават на липсата на регулации в крипто пространството, Келберг и Nordea Bank изразиха загриженост относно възможността за използване на цифрови активи за изпиране на пари и въздействието, което би могло да има върху инвеститорите на класа активи.

Дублирайки тяхното решение за забрана на крипто, говорителят на Nordea Реймънд Френкен заяви, че ще сътрудничи с централните банки и Европейската Банкова Федерация, за да установи стандартна регулаторна рамка в областта на криптовалутите.

По това време, спорното решение на Nordea Bank AB беше посрещнато с критики както от крипто сектора, така и от останалата част от традиционната финансова индустрия.

Главният консултант на Djø, Нийлс Мосегаард, публично критикува забраната, потвърждавайки, че правното основание за забраната остава неясно.

Ясно е, че служителите не трябва да размишляват върху нещо, което е престъпно. Но това не е така, както изглежда в момента. Смятаме, че е направена забрана без правно основание.

Пране на пари


Според SLE и докладите от основните медии в Швеция, включително и публичния телевизионен оператор SVT, повече от 365 отделни сметки на Nordea са получили плащания от над $171 милиона, от компании, за които се твърди, че са извършили незаконни операции.

През следващите седмици, от финландските власти се очаква да си сътрудничат със шведските власти, за да започнат пълно разследване на Nordea Bank.

Danske Bank, най-голямата финансова институция в Дания, която също беше наказана за изпиране на $243 милиарда, преди това каза на клиентите и служителите си, че ще останат настрана от Биткойн,  поради последиците от изпирането на пари.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Coinbase държат Биткойн в баланса си от 2012 година насам

В ново съобщение, адресирано до други корпоративни участници, борсата представи собствен опит в управлението на своята хазна в криптовалути като солидна основа за съветване на други частни и публично ...
ФЕВ. 26, 2021 19:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Капитализацията на Биткойн ще стигне трилиони според Кати Ууд

По отношение на потенциала на пазарната капитализация на Биткойн, тя каза: Толкова е рано. Тази пазарна капитализация от 950 милиарда ви дава усещане за мрежова стойност, дава ви представа колко рано ...
ФЕВ. 26, 2021 12:47 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale купиха Биткойн на стойност $350 милиона

"Тръстът е издал 7,789,400 акции ... за общо 7,383.70073325 BTC, представляващи $352,176,132“, казват те. "В резултат на това има издадени 691 906 200 акции, които са в обращение към 22-ри февруари 20...
ФЕВ. 26, 2021 11:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 признака, че алткойн сезонът дори не е започнал

Има поне пет технически признака, които предполагат, че това не е върх за алткойните, а вместо това е повторен бичи тест и прелюдия на най-мощния алткойн сезон досега.Кръстопът на криптопазарите: Доми...
ФЕВ. 25, 2021 14:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света