НАЧАЛО Други

Голяма европейска авиолиния иска блокчейн да премахне посредниците

ОКТ. 6, 2018 18:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Голяма европейска авиолиния иска блокчейн да премахне посредниците

В сряда, 3-ти октомври, една от най-големите авиокомпании в света, Air France-KLM, обяви партньорството си с Winding Tree, "децентрализирана блокчейн екосистема за пътувания".


Чрез това споразумение авиокомпанията има за цел да предостави на клиентите "по-изгодни оферти за пътуване", като например широка гама полетни и хотелски опции, както и решения за пътуване, които да отговарят по-добре на нуждите на клиентите.

Air France-KLM твърди, че доставчиците на туристически услуги ще се възползват от блокчейн технология, тъй като ще се изисква по-малко посредници, като например туристическите агенции и дистрибуторите на туристически пакети.

Соня Бариер, изпълнителен вицепрезидент на стратегията и иновациите в Air France-KLM, изрази ентусиазма си за партньорството:

Air France-KLM непрекъснато създава бъдещето на пътуванията и разработва решения, които да направят пътуването по-лесно и по-персонализирано. С технологията блокчейн, ние се стремим да революционизираме обмена в туристическата индустрия за нашите клиенти, компании и стартъпи.

Въпреки че компанията не е определила конкретни проекти в процес на подготовка, Бариер заяви, че е една от първите авиокомпании, които работят с Winding Tree за базирани на блокчейн решения за пътувания. Air France-KLM ще тества технологичното развитие на Winding Tree и ще предостави на организацията обратна връзка.

Говорейки по-общо, блокчейн технологиите не са толкова непознати за туристическата индустрия. През юли Singapore Airlines пусна цифров портфейл, базиран на блокчейн, като част от програмата за лоялност на компанията. С този портфейл клиентите могат да натрупат "въздушни мили", които да използват при партньори продавачи в Сингапур.

През август, руската Siberian Airlines обяви, че е разработила базирана на блокчейн система, в партньорство с Gazpromneft-Aero, част от енергийната компания Газпром. Според съобщенията тази система подобрява скоростта и ефективността на процеса на зареждане на гориво в авиацията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света