НАЧАЛО Други

Голям австралийски пенсионен фонд ще инвестира в криптовалути

НОЕ. 25, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Голям австралийски пенсионен фонд ще инвестира в криптовалути

На годишното си общо събрание директорът по информационни технологии на австралийския пенсионен фонд Rest Super каза на членовете, че фондът очаква с нетърпение да преразпредели част от средствата си към пазара на дигитални активи и да се изложи на бързо развиващата се индустрия, съобщава Business Insider.

Публичното излагане на пазара на криптовалути ще направи Rest Super първият пенсионен фонд в Австралия, който инвестира в дигитални активи. На срещата главният инвестиционен директор на компанията заяви, че докато индустрията остава волатилна, фондът все пак ще премести малка част от средствата в нея.


Мениджърите на фонда казаха на Business Insider, че не търсят дългосрочна експозиция на пазара и са решили да инвестират в средносрочен план и се надяват, че този вид експозиция ще бъде достатъчна за фонда, управляващ $66 милиарда.


В момента фондът проучва индустрията, като разглежда различни класове активи и ще вземе окончателно инвестиционно решение по-късно, заяви мениджърът на фонда Андрю Лил. В допълнение към проучването на инвестиционните възможности, Лил каза, че все още има работа по сигурността и регулаторните аспекти.


Големи фондове от Австралия и други страни се подготвят да започнат да инвестират в индустрията поради представянето на пазара на криптовалути. Решението на фонда е само една част от по-масовото приемане, насочващо се към пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
eToro спира търговията с Cardano (ADA) и Tron (TRX) за клиенти в САЩ


Преди това Queensland Investment Corporation беше друг голям фонд, който обмисляше експозиция към пазара на криптовалути, но по-късно съобщи, че има други планове за излагане на крипто пазара.


Според валутния ръководител на QIC Стюарт Симънс, индустрията на дигиталните активи все още се разглежда от фонда и най-вероятно повече институции ще получат експозиция към нея.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на Celsius отстранен след слухове за ареста на финансовия директор на компанията

"Наскоро бяхме информирани за полицейско разследване в Израел, включващо служител“, написаха от Celsius в Twitter. "Въпреки че това по никакъв начин не е свързано с времето или работата на служителя в...
НОЕ. 28, 2021 15:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света