НАЧАЛО Други

Голяма филипинска банка инсталира криптомати

ФЕВ. 12, 2019 10:01 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Голяма филипинска банка инсталира криптомати

Според местни медии, Union Bank във Филипините, една от най-големите търговски банки в страната, пусна първия криптомат в страната.


Банката заяви в официално изявление, получено от Philstar, че целта на криптомата е да предостави на местните потребители лесен начин за конвертиране на криптовалута във фиат и обратно.

Разработенoто и разпространявано от UnionBank устройство е двупосочна машина, позволяваща на потребителите да купуват и продават криптовалути."В постоянното търсене oт страна на банката да задоволява променящите се нужди и вкусове на клиентите, включително тези, които използват виртуална валута, криптомата ще предостави на тези клиенти алтернативен канал за превръщане на песо в виртуална валута и обратно", казват от UnionBank.

Защо инсталирането на криптомата на UnionBank е специално?


От 2017, централната банка на Филипините Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) пое активна позиция по отношение на регулирането на местната криптовалутна индустрия.

Филипините бяха сред първите страни, които регулираха криптовалутите като признат клас активи и като метод на преводи.

UnionBank заяви, че през последните няколко години те непрекъснато си сътрудничат с централната банка, а неотдавнашното инсталиране на криптомата е одобрено от нея.

Това е първият случай, в който голяма търговска банка работи с централната банка на страната, за да наблюдава пускането на криптомат.

Досега банката пусна само един криптомат, но UnionBank ще оцени цялостното търсене от потребителите и работата на устройството през следващите седмици, което може да доведе до внедряване на повече критомати в бъдеще.

Миналата седмица, в подкаста "Unconfirmed" на Лаура Шин, изпълнителният директор на Pantera Capital, Ден Морхед, заяви, че всеки десети възрастен потребител използва Coins.ph, най-широко използваната борса за криптовалути във Филипините.

Морхед заяви:

Преди една седмица обявихме, че продаваме Coins.ph във Филипините и мисля, че това е чудесен пример за действителното използване на биткойн сега, а не след 20 години. Мисля, че е важно за общността наистина да знае, че има приложения, които работят в момента.


От началото на 2018, Coins.ph имаше повече от пет милиона потребители на своята платформа, използвайки криптовалути за плащане на сметки за комунални услуги, покриване на плащания с кредитни карти, закупуване на кредит за мобилен телефон, търговия с дигитални активи и изпращане на пари в цялата страна.

Нивото на приемане на криптовалути във Филипините вече е по-високо от другите основни региони, главно поради липсата на жизнеспособни банкови възможности за голяма част от местното население.

Разполагането на одобрени от централната банка криптомати, разработени от голяма търговска банка, може да доведе до увеличаване на доверието към класа активи и местния сектор на криптовалути.

Филипините могат да бъдат най-добрата страна за потребителите на криптовалути


Във Филипините потребителите на криптовалута могат да купуват и продават дигитални активи почти навсякъде.

Чрез местни брокерски услуги и приложения за крипто, потребителите могат да търгуват дигиталните активи за фиатни пари в магазини и хиляди търговски обекти.

Криптоматът на UnionBank само ще увеличи ликвидността и ще подобри достъпността на цифров дигиталните активи в региона, особено ако банката реши да разшири дейността си през 2019.

Местните потребители остават оптимисти в перспективите на филипинския криптовалутен сектор, тъй като главният изпълнителен директор на UnionBank, Едвин Баутиста, е признат за ентусиазма си към криптовалутите в местната индустрия за дигитални активи.

В средата на 2018, Баутиста демонстрира базиран на GPU биткойн кит за копаене на икономическия форум BusinessWorld, демонстрирайки някои от експериментите, които банката е водеща в областта на дигиталните активи.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Най-голямата банка в Тайланд официално използва технологията на Ripple

Компанията актуализира своя уебсайт с подробно описание на това как точно използва технологията на Ripple.Приложението позволява на клиентите на SBC Тайланд да преместват пари в дълъг списък от страни...
АВГ. 24, 2019 12:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Англия: Валута от рода на Libra може да замени долара

Изнасяйки речта си на годишния симпозиум на Федералния резерв в Джаксън Хоул, Уайоминг, Карни заяви, че подобна на Libra дигитална валута може да замени американския долар като световна резервна валут...
АВГ. 24, 2019 10:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Членове на Libra обмислят да се откажат от проекта

Докладът на Financial Times от 23-ти август твърди, че двама от основателите на Асоциацията на везните във Facebook проведоха дискусии за това какви трябва да бъдат следващите им стъпки.За друг се пре...
АВГ. 23, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

20% от турците използват или притежават криптовалути

Базираната в Хамбург Statista разкри, че в онлайн анкета един на всеки пет турци заяви, че използва или притежава криптовалута. Това може да бъде свързано с отслабването на фиатната валута и икономиче...
АВГ. 23, 2019 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света