НАЧАЛО Други

Голяма филипинска банка инсталира криптомати

ФЕВ. 12, 2019 10:01 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Голяма филипинска банка инсталира криптомати

Според местни медии, Union Bank във Филипините, една от най-големите търговски банки в страната, пусна първия криптомат в страната.


Банката заяви в официално изявление, получено от Philstar, че целта на криптомата е да предостави на местните потребители лесен начин за конвертиране на криптовалута във фиат и обратно.

Разработенoто и разпространявано от UnionBank устройство е двупосочна машина, позволяваща на потребителите да купуват и продават криптовалути."В постоянното търсене oт страна на банката да задоволява променящите се нужди и вкусове на клиентите, включително тези, които използват виртуална валута, криптомата ще предостави на тези клиенти алтернативен канал за превръщане на песо в виртуална валута и обратно", казват от UnionBank.


Защо инсталирането на криптомата на UnionBank е специално?


От 2017, централната банка на Филипините Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP) пое активна позиция по отношение на регулирането на местната криптовалутна индустрия.

Филипините бяха сред първите страни, които регулираха криптовалутите като признат клас активи и като метод на преводи.

UnionBank заяви, че през последните няколко години те непрекъснато си сътрудничат с централната банка, а неотдавнашното инсталиране на криптомата е одобрено от нея.0x 666" />

Това е първият случай, в който голяма търговска банка работи с централната банка на страната, за да наблюдава пускането на криптомат.

Досега банката пусна само един криптомат, но UnionBank ще оцени цялостното търсене от потребителите и работата на устройството през следващите седмици, което може да доведе до внедряване на повече критомати в бъдеще.

Миналата седмица, в подкаста "Unconfirmed" на Лаура Шин, изпълнителният директор на Pantera Capital, Ден Морхед, заяви, че всеки десети възрастен потребител използва Coins.ph, най-широко използваната борса за криптовалути във Филипините.

Морхед заяви:

Преди една седмица обявихме, че продаваме Coins.ph във Филипините и мисля, че това е чудесен пример за действителното използване на биткойн сега, а не след 20 години. Мисля, че е важно за общността наистина да знае, че има приложения, които работят в момента.

От началото на 2018 г., Coins.ph имаше повече от пет милиона потребители на своята платформа, използвайки криптовалути за плащане на сметки за комунални услуги, покриване на плащания с кредитни карти, закупуване на кредит за мобилен телефон, търговия с дигитални активи и изпращане на пари в цялата страна.

Нивото на приемане на криптовалути във Филипините вече е по-високо от другите основни региони, главно поради липсата на жизнеспособни банкови възможности за голяма част от местното население.

Разполагането на одобрени от централната банка криптомати, разработени от голяма търговска банка, може да доведе до увеличаване на доверието към класа активи и местния сектор на криптовалути.


Филипините могат да бъдат най-добрата страна за потребителите на криптовалути


Във Филипините потребителите на криптовалута могат да купуват и продават дигитални активи почти навсякъде.

Чрез местни брокерски услуги и приложения за крипто, потребителите могат да търгуват дигиталните активи за фиатни пари в магазини и хиляди търговски обекти.

Криптоматът на UnionBank само ще увеличи ликвидността и ще подобри достъпността на цифров дигиталните активи в региона, особено ако банката реши да разшири дейността си през 2019 г.

Местните потребители остават оптимисти в перспективите на филипинския криптовалутен сектор, тъй като главният изпълнителен директор на UnionBank, Едвин Баутиста, е признат за ентусиазма си към криптовалутите в местната индустрия за дигитални активи.

В средата на 2018, Баутиста демонстрира базиран на GPU Биткойн кит за копаене на икономическия форум BusinessWorld, демонстрирайки някои от експериментите, които банката е водеща в областта на дигиталните активи.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света