НАЧАЛО Финтех

Големите инвеститори разпределят все повече средства за криптовалути

ЯНУ. 28, 2022 21:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Големите инвеститори разпределят все повече средства за криптовалути

Главният изпълнителен директор на фирмата за финансови услуги deVere Group, Найджъл Грийн, вярва, че бъдещето на парите е „дигитално“ и признава Биткойн (BTC) като най-голямата дигитална валута в света.

Грийн казва, че следователно институционалните инвеститори разпределят повече от ресурсите си за Биткойн и други крипто активи.


Ето защо все повече институционални инвеститори, големи имена, гиганти от Уолстрийт и мултинационални корпорации увеличават експозицията си към криптовалутите и носят със себе си капитал, репутацията и опит.

Те разбират и ценят ключовите характеристики на Биткойн, а криптовалутите са предназначени за този век и следователно стават все по-привлекателни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

Според Грийн качествата, които правят Биткойн и други крипто активи привлекателни, включват факта, че те не са обременени от географски ограничения.


Те са безгранични, което ги прави идеални за глобализиран свят на търговия[...]; Tе са дигитални, което ги прави идеално съчетание с нарастващата дигитализация на нашия свят. Демографските данни са на страната на криптовалутите, тъй като по-младите хора са по-склонни да ги приемат, отколкото по-възрастните поколения.


Изпълнителният директор на deVere Group също казва, че Международният валутен фонд (МВФ) е от "грешната страна на историята", след като глобалната организация по-рано тази седмица поиска от Салвадор да отмени статута на законното платежно средство на Биткойн.


Но МВФ моли една пионерска суверенна нация да се откаже от фокусирана върху бъдещето финансова политика, която се опитва да се изкара от финансова нестабилност и зависимост от валутата на друга държава, показва, че институцията е от грешната страна на историята.

Страхува ли се МВФ от бъдещето на финансите? Защо те продължават да искат да трупат дългове към по-бедни страни, за които е малко вероятно да могат да изплатят с традиционни валути? Притеснен ли е МВФ от ефекта на доминото от приемането на национално ниво, което може да отслаби тяхното доминиращо глобално влияние? Ако е така, това ли е предупредителен изстрел към тези страни?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Какво правят китовете, за да трупат приходи дори по време на висока волатилност?

Тъй като тези потребители имат повече ликвидност за разпространение, те са по-нетърпеливи да се възползват от yield-farming с нисък риск. Тези опции обаче са достъпни за всеки, независимо колко крипто...
МАЙ. 16, 2022 20:43 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs разкриха 40% ръст на експозицията към крипто от институционални инвеститори

От анкетираните клиенти на Goldman 51% посочиха, че са били изложени към крипто, спрямо 40% миналата година. 60% от 172 анкетирани клиенти отговориха, че очакват да увеличат своята експозиция към диги...
МАЙ. 4, 2022 07:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще продължи ли Европа да бъде водеща в разработването на Web3?

Масовият приток на финансиране към базирани в Европа Web3 стартъпи също е основен фактор за това доминиране според европейската фирма за рисков капитал Rockaway Blockchain Fund в последните изявления ...
МАЙ. 2, 2022 16:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съоснователят на Plaid разкрива нова финтех банка

Хокей напусна ролята си на CTO в Plaid през 2019 г. и прекара последните три години като главен изпълнителен директор със съпругата си Ани, изграждайки национално чартираната “инфраструктурна банка” C...
АПР. 30, 2022 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света