НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Големите институции се интересуват само от Биткойн

ЯНУ. 16, 2021 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Големите институции се интересуват само от Биткойн

Крипто ралито е в разгара си, но най-големите инвеститори, които гледат на пазара, се интересуват само от Биткойн, според един изпълнителен директор на индустрията.

 

В последния епизод на The Scoop, изпълнителният директор на NYDIG Робърт Гутман заяви, че повечето сериозни инвеститори, с които разговаря, се интересуват само от най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.


"100 от 100 от последните разговори, които съм имал с инвеститори, които сериозно се стремят да алокират, да кажем, над 50 милиона долара, 100% от тези разговори са били за Биткойн и 0% от тях са за който и да било друг крипто актив."


Според Гутман интересът към Биткойн е обвързан с макро фона от предходната година, когато централните банки в световен мащаб възприеха агресивен подход на паричната политика за справяне с кризата, породена от Covid-19. Това разкри някои от уникалните характеристики на Биткойн като алтернативен резервен актив за фирмите.


"Идеята за парите с отворен код - това е наистина мощна идея и решава, според нас, основно обществено предизвикателство", каза той.


Фирмата NYDIG предлага услуги за попечителство и търговия на редица финансови фирми, включително застрахователния гигант Mass Mutual.


Всъщност перспективата на Гутман се повтаря от инвеститора в Биткойн Дан Морехед, който каза, че това рали е много по-фокусирано върху Биткойн и Етериум.


"Настъпи масивна промяна от силно спекулативни, главно нефункциониращи токени, които имат приблизително половината от общата пазарна капитализация през 2017 г. - до днес, когато пазарната капитализация е главно в двете доказани, функциониращи вериги: Биткойн и Етериум", пише Морхед. "Тези две вериги разполагат с 86% от общата стойност. Останалите 5000 вериги имат 14%."

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Вижте кой направи Биткойн транзакция за $4,5 милиарда

Движението, което за първи път беше открито от автоматизирания Биткойн тракер Block Bot, изпрати 103,510 BTC в една транзакция срещу такса от нищожните $21.Ходът, който се случи в събота, е един от на...
МАР. 1, 2021 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Citibank: Биткойн може да се превърне в предпочитана валута за международна търговия

"Биткойн е в повратна точка"Анализаторите от Citi смятат, че Биткойн изглежда е достигнал "повратна точка“. Флагманската криптовалута може или да се превърне в предпочитано средство за обмен за междун...
МАР. 1, 2021 19:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Без спирка: MicroStrategy купиха Биткойн за още $15 милиона

Компанията, чийто главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър е един от най-гласовитите привърженици на Биткойн, купи криптовалутата на средна цена от около $45,710 за всяка монета.MicroStrategy, най-г...
МАР. 1, 2021 16:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от Биткойн този март?

Цената на BTC отчете лек спад през уикенда, преди да отскочи отново над $47,000. Някои анализатори посочват, че повече миньори са започнали да продават, което е довело до последния спад. Макар че...
МАР. 1, 2021 15:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света