НАЧАЛО Други

Големи транспортни фирми се ориентират към блокчейн

НОЕ. 10, 2018 11:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Големи транспортни фирми се ориентират към блокчейн

Девет големи оператори на транспортни компании са подписали Меморандум за разбирателство (MoU), за да стартират отворена цифрова платформа, основаваща се на DLT технологията, съобщава The Maritime Executive, основен източник за морски новини.


Меморандумът за разбирателство има за цел да създаде консорциум за разработване на британски алианс за корабоплавателната индустрия, наречен Global Shipping Business Network (GSBN).


Той бе подписан от водещите световни корабни оператори по време на Китайското международно изложение за внос в Шанхай на 6 ноември.

Статията отбелязва, че софтуерното решение за глобалната корабоплавателна мрежа ще бъде осигурено от CargoSmart, компания, базирана в Хонг Конг, специализирана в корабоплаването и логистиката.

CargoSmart даде начанло на блокчейн за морски транспорт и пускането на първото приложение на новосъздадената глобална корабоплавателна мрежа е насрочено за декември 2018 г. Статията отбелязва:

Първото планирано приложение ще позволи на товародателите да дигитализират и организират своите документи за опасни стоки и автоматично да се свързват със съответните страни, за да рационализират процеса на одобрение.

Този нов блокчейн съюз включва такива корабоплавателни гиганти като PSA International, компания със седалище в Сингапур и един от най-големите пристанищни оператори в света и Shanghai International Port Group, водещ оператор на пристанищата в Китай. Други участници включват водеща френска корабна група CMA CGM S.A и Yang Ming Marine Transport Corporation, океанска корабна компания със седалище в Тайван.

В края на лятото датският транспортен и логистичен гигант Maersk, в партньорство с IBM, също стартира глобална платформа, включваща 94 организации за корабни и логистични решения, както съобщи CryptoDnes на 9-ти август.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света