НАЧАЛО Други

Големи крипто борси се съюзяват за да се борят с манипулацията на пазара

ЯНУ. 29, 2019 20:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Големи крипто борси се съюзяват за да се борят с манипулацията на пазара

Четири от най-големите криптовалутни борси в Южна Корея създават гореща линия за докладване на всяка необичайна търговия или сделки, които могат да имат връзки с престъпни дейности, като например фишинг и пирамидални схеми.


Инициативата за борба с изпирането на пари (AML) има за цел да се справи с голямо предизвикателство в крипто екосистемата и постоянна критика към нея.

Според съобщението, Bithumb, Corbit, Coinone и Upbit ще работят заедно, за да блокират сметки, които са решени да се занимават със съмнителна дейност. Обща база данни ще позволи на четирите платформи за търговия да обменят критични данни в реално време, като сигнализират за подозрителни адреси в портфейла.


Сега те са в състояние незабавно да проверят всички неправомерни сделки, извършени на други борси и да предприемат необходимите мерки, като блокиране на свързаните с тях сметки.

Стъпката на сътрудничество срещу прането на пари чрез криптовалути се очаква да повиши стабилността на индустрията и да защити по-добре потребителите.

Четирите борси планират да разширят мрежата, като поканят други крипто борси за да се събира информация.

В стремежа си да ограничат криминалната крипто дейност, 14 южнокорейски борси създават Корейската блокчейн асоциация миналата година. Борсите, включително Upbit, Bithumb и OKCoin, създават набор от правила за справяне с необичайни транзакции.


Според Korea Times:

Правилата предполагат, че вътрешните крипто борси:

(1) управляват дигиталните токени на клиентите и техните собствени отделно.

(2) бързо се справят с необичайни транзакции.

(3) пускат нови криптовалути с подобрена система за защита на клиентите.

(4) притежават минимален собствен капитал от 2 милиарди.

(5) публикуват редовни одиторски и финансови доклади.

Асоциацията също така ще разгледа системите на компаниите-членки, за да провери дали има пропуски, които могат да бъдат използвани за търговия с вътрешна информация, фалшифициране на цените и пране на пари.

По онова време обаче, един служител каза, че има редица „неразрешени проблеми“. Очаква се новосформираната гореща линия да добави още един критичен слой от проверки и баланси, обратна връзка за потвърждение и прозрачно докладване.

Индустриалните лидери са наясно, че индустрията е пълна с критики относно манипулирането на пазара, схемите за пъмп и дъмп, изходящите измами, уош търговията и достатъчно поразии, за да уплашат основните участници. Като такава, южнокорейската инициатива е част от много по-големи усилия сред големите платформи за крипто търговия да работят заедно, за да премахнат подозрителната търговска дейност, да защитят потребителите и да отговорят на законните опасения сред регулаторите, които твърдят, че пазарите са манипулирани.


През август, близнаците Уинкълвос, основатели на крипто обмена Gemini, стартираха Virtual Commodity Association Working Group с участници Bitstamp, bitFlyer и Bittrex, за да подобрят прозрачността, отчетността и сигурността на платформите за дигитално търгуване на активи и да ускорят приемането на криптовалутите по целия свят.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света