НАЧАЛО Финтех

Goldman Sachs 'скоро' ще навлезнат в пространството на криптовалутите

ЯНУ. 17, 2021 23:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Goldman Sachs 'скоро' ще навлезнат в пространството на криптовалутите

Американският банков гигант Goldman Sachs издаде искане за информация (RFI), за да проучи съхранението на дигитални активи, според източник в банката.

 

На въпрос за таймингът, източникът на Goldman каза, че плановете за попечителство на банката ще станат "явни скоро".


Искането на информация за попечителство на дигитални активи от страна на Goldman Sachs беше разпространено до поне един добре познат играч на крипто попечителство към края на 2020 г.


"Подобно на JPMorgan, ние издадохме RFI, който разглежда дигиталното попечителство. Широко проучваме дигиталното попечителство и решаваме каква е следващата стъпка“, казал източникът на Goldman, който не е поискал да бъде посочен. (RFI за крипто попечителството е издадено от JPMorgan през октомври 2020 г.)


Вътрешният представител на Goldman заяви, че инициативата за дигитални активи на банката е "част от широка дигитална стратегия“, като се позовава на стабилни монети във връзка с неотдавнашните послания от американския офис на контролера на валутата (OCC).


Тази седмица се случи тектонична промяна в света на крипто попечителството, тъй като базираната в Сан Франциско Anchorage получи условно одобрение от OCC да стане национална дигитална банка и "недвусмислено“ отговаря на определението "квалифициран попечител“ в процеса.


Президентът на Anchorage Диого Моника каза в интервю, че това регулаторно одобрение ще покани в криптосферата много големи и склонни към риск институционални играчи.


На въпрос за JPMorgan, Goldman и Citi - трите големи американски банки, които повечето гледат във връзка с крипто-попечителството, Моника каза:


Говорим с всички тези момчета.


Имаше слухпве за това как Goldman може би ще предложат нещо подобно на основните брокерски услуги, включващи крипто. Вътрешният човек на Goldman обаче заяви, че банката гледа на попечителството, но не и на посредничество.


"Anchorage, BitGo и Coinbase имат доста големи планове в криптовалутното посредничество и не бихме искали да ги дублираме", каза източникът на Goldman.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

DeFi пазарите демонстрират безпрецедентен растеж през 2021 година

Пазарите на DeFi показват ръст от 143% до момента през 2021 г. Това се равнява на $37,69 милиарда, съчетавайки протоколи за кредитиране, децентрализирани борси, деривати, плащания и протоколи за актив...
ФЕВ. 28, 2021 15:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Конкуренцията на Robinhood - Public - набира 220 милиона долара при оценка над $1 милиард

Потвърждавайки новините за финансирането днес, Public добави нова метрика към сместа, а именно, че тя е достигнала един милион членове - в рамките на само 18 месеца след старта си, компанията бързо се...
ФЕВ. 23, 2021 15:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света