НАЧАЛО Други

Goldman Sachs: Криптовалутите генерират повече медийно внимание, отколкото трябва

АВГ. 3, 2018 23:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Goldman Sachs: Криптовалутите генерират повече медийно внимание, отколкото трябва

Въпреки заглавията по повод на плановете им да пуснат офис за търговия на Биткойн тази година, Goldman Sachs очевидно все още имат малко скептично отношение към цифровите валути.


Мултинационалната инвестиционна банка вярва, че по-ниските цени са на хоризонта.


Групата за инвестиционна стратегия на Goldman Sachs заяви, че цената на Биткойн ще претърпи спадове.

Те изразиха такива настроения в техния средносрочен доклад за икономическите перспективи. Документът разглежда мнения, изразени в началото на годишния доклад, озаглавен "(Un)Steady as she goes".

Според доклад в Business Insider, лидерът на групата за инвестиционна стратегия Шармин Мосавар-Рахмани заяви следното:
Нашият възглед, че криптовалутите няма да запазят стойността си в сегашната им манифестация, остава непокътнат и всъщност се е появил много по-рано, отколкото очаквахме.

Главният инвестиционен директор на мултинационалната инвестиционна банка продължи да твърди, че криптовалутите все още изпълнява важни роли, свързани с валута. Те са: средство за размяна, разчетна единица или склад на стойност.

Мосавар-Рахамани продължи, заявявайки, че класа на цифровите активи не е достатъчно развит, за да окаже влияние върху по-широките финансови пазари. Неговото разсъждение е, че цялата пазарна капитализация на цифровите активи е само 0.3% от световното БВП. Инвестиционният служител също така твърди, че криптовалутите вероятно са получили много повече покритие, отколкото би трябвало:

Всъщност ние вярваме, че те привличат далеч повече традиционно медиино и социално медиино внимание, отколкото е заслужават.

Натаниел Попър бързо напомни на последователите си, че огромни институции като Goldman Sachs рядко (ако изобщо) действат като едно цяло. По-скоро те се състоят от различни отдели, които са способни да формират "различни хипотези за пазарите, на които работят".

Изображение от Roman Tiraspolsky/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света