НАЧАЛО Други

Goldman Sachs: Криптовалутите генерират повече медийно внимание, отколкото трябва

АВГ. 3, 2018 23:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Goldman Sachs: Криптовалутите генерират повече медийно внимание, отколкото трябва

Въпреки заглавията по повод на плановете им да пуснат офис за търговия на Биткойн тази година, Goldman Sachs очевидно все още имат малко скептично отношение към цифровите валути.

 


Мултинационалната инвестиционна банка вярва, че по-ниските цени са на хоризонта.


Групата за инвестиционна стратегия на Goldman Sachs заяви, че цената на Биткойн ще претърпи спадове.

Те изразиха такива настроения в техния средносрочен доклад за икономическите перспективи. Документът разглежда мнения, изразени в началото на годишния доклад, озаглавен "(Un)Steady as she goes".

Според доклад в Business Insider, лидерът на групата за инвестиционна стратегия Шармин Мосавар-Рахмани заяви следното:
Нашият възглед, че криптовалутите няма да запазят стойността си в сегашната им манифестация, остава непокътнат и всъщност се е появил много по-рано, отколкото очаквахме.

Главният инвестиционен директор на мултинационалната инвестиционна банка продължи да твърди, че криптовалутите все още изпълнява важни роли, свързани с валута. Те са: средство за размяна, разчетна единица или склад на стойност.

Мосавар-Рахамани продължи, заявявайки, че класа на цифровите активи не е достатъчно развит, за да окаже влияние върху по-широките финансови пазари. Неговото разсъждение е, че цялата пазарна капитализация на цифровите активи е само 0.3% от световното БВП. Инвестиционният служител също така твърди, че криптовалутите вероятно са получили много повече покритие, отколкото би трябвало:

Всъщност ние вярваме, че те привличат далеч повече традиционно медиино и социално медиино внимание, отколкото е заслужават.

Натаниел Попър бързо напомни на последователите си, че огромни институции като Goldman Sachs рядко (ако изобщо) действат като едно цяло. По-скоро те се състоят от различни отдели, които са способни да формират "различни хипотези за пазарите, на които работят".

Изображение от Roman Tiraspolsky/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света