НАЧАЛО Други

Goldman Sachs изоставят плановете си за Биткойн Търговско Бюро, за сега

СЕП. 7, 2018 15:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Goldman Sachs изоставят плановете си за Биткойн Търговско Бюро, за сега

Инвестиционната банка Goldman Sachs най-после обяви позицията си за откриването на бюро за търговия с криптовалути.


Банката пояснява, че такива планове не са приоритет в обозримото бъдеще, а по-скоро тя ще съсредоточава енергията си върху продукт за попечителство за крипто, който ще обслужва по-добре големите институционални клиенти.


Силни слухове в миналото


Това най-ново развитие, съобщено от Business Insider, е в разрез с масовите очаквания. Продължиха се слухове за значителен напредък в компанията за създаването на бюро за директна крипто търговия през последните няколко месеца. През 2017 година са записани някои значими дейности, които сочат към реализирането на такива планове. Развитието навремето включваше наемането на банка на опитен търговец на криптопвалути Джъстин Шмид, което предизвика още повече предложения в крипто екосистемата в подкрепа на спекулациите.

Въпреки несигурността в момента, в съответствие с ангажимента на банката за стартиране на крипто търговско бюро, коментарите от вътрешни и други уважавани източници споменават за някакъв релевантен интерес към темата. Това включва коментар от говорителка на банката, за това как работят, за да отговорят на исканията на своите клиенти, които са изразили интерес към криптовалутите.

Въпреки това, през януари 2018 г. известно ниво на яснота относно развитието в тази област започна да изплува. Коментарите на главния изпълнителен директор на банката Лойд Бланкфейн разясниха относно начините и степента на тяхното участие в пазара на криптовалути. В интервю за CNBC, Бланкфейн обясни, че ролята, която играе банката му, е просто да изчисти фючърсите в бизнеса за някои от своите бъдещи клиенти.

Според доклада на Business Insider, неясната природа на регулаторната рамка, свързана с криптото, е сред основните причини, поради които банката няма да се включи пряко в пазара на криптовалути.


Сянка на ETF


Приоритетът на Goldman Sachs в момента се фокусира върху проекти като продукт за попечителство на крипто, услуга, която би била идеална за големи институционални клиенти, копнеещи да влязат в пазара на криптовалути. Целта е да се осигури удобна платформа за тези огромни инвеститори, които ще се интересуват от безопасността на своите фондове, като се има предвид нестабилността на крипто пазара, какъвто е днес.

Това не е много далеч от преобладаващата идеология, свързана с въвеждането на ETF за Биткойн и крипто. Дали има някаква синхронизация между решението на Goldman и нежеланието на SEC досега в одобрението на Биткойн ETF остава неизвестно за обществеността.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света