НАЧАЛО Други

Goldman Sachs изоставят плановете си за Биткойн Търговско Бюро, за сега

СЕП. 7, 2018 15:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Goldman Sachs изоставят плановете си за Биткойн Търговско Бюро, за сега

Инвестиционната банка Goldman Sachs най-после обяви позицията си за откриването на бюро за търговия с криптовалути.


Банката пояснява, че такива планове не са приоритет в обозримото бъдеще, а по-скоро тя ще съсредоточава енергията си върху продукт за попечителство за крипто, който ще обслужва по-добре големите институционални клиенти.


Силни слухове в миналото


Това най-ново развитие, съобщено от Business Insider, е в разрез с масовите очаквания. Продължиха се слухове за значителен напредък в компанията за създаването на бюро за директна крипто търговия през последните няколко месеца. През 2017 година са записани някои значими дейности, които сочат към реализирането на такива планове. Развитието навремето включваше наемането на банка на опитен търговец на криптопвалути Джъстин Шмид, което предизвика още повече предложения в крипто екосистемата в подкрепа на спекулациите.

Въпреки несигурността в момента, в съответствие с ангажимента на банката за стартиране на крипто търговско бюро, коментарите от вътрешни и други уважавани източници споменават за някакъв релевантен интерес към темата. Това включва коментар от говорителка на банката, за това как работят, за да отговорят на исканията на своите клиенти, които са изразили интерес към криптовалутите.

Въпреки това, през януари 2018 г. известно ниво на яснота относно развитието в тази област започна да изплува. Коментарите на главния изпълнителен директор на банката Лойд Бланкфейн разясниха относно начините и степента на тяхното участие в пазара на криптовалути. В интервю за CNBC, Бланкфейн обясни, че ролята, която играе банката му, е просто да изчисти фючърсите в бизнеса за някои от своите бъдещи клиенти.

Според доклада на Business Insider, неясната природа на регулаторната рамка, свързана с криптото, е сред основните причини, поради които банката няма да се включи пряко в пазара на криптовалути.


Сянка на ETF


Приоритетът на Goldman Sachs в момента се фокусира върху проекти като продукт за попечителство на крипто, услуга, която би била идеална за големи институционални клиенти, копнеещи да влязат в пазара на криптовалути. Целта е да се осигури удобна платформа за тези огромни инвеститори, които ще се интересуват от безопасността на своите фондове, като се има предвид нестабилността на крипто пазара, какъвто е днес.

Това не е много далеч от преобладаващата идеология, свързана с въвеждането на ETF за Биткойн и крипто. Дали има някаква синхронизация между решението на Goldman и нежеланието на SEC досега в одобрението на Биткойн ETF остава неизвестно за обществеността.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света