НАЧАЛО Други

GlobalCoin на Facebook най-вероятно ще бъде обявен на 18-ти юни

ЮНИ. 8, 2019 18:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 GlobalCoin на Facebook най-вероятно ще бъде обявен на 18-ти юни

Множество източници очакват Facebook да стартира своя стейбълкойн на 18 юни, съобщиха от TechCrunch.


Позовавайки се на хора, запознати с плановете, съществуващите предложения както от страна на компанията, така и извън нея, че нейният потаен проект за криптовалута ще се появи още този месец, може и да се окажат истина.

По-ранните слухове бяха, че токена ще бъде пуснат през 2020 година, преди Facebook да поеме ангажимент да пусне на пазара своя продукт, който трябва да се съсредоточи върху паричните преводи.

„В момента, бялата книга, която обяснява основите на тази криптовалута, ще бъде пусната на 18 юни",
според TechCrunch.


Тази информация идва от Лаура МакКракен, началника на Facebook за финансовите услуги и платежните партньорства за Северна Европа, която заяви в интервю за германското финансово списание Wirtschaftswoche тази седмица, че:

„Стойността на токена на Facebook ще бъде осигурена от съвпкупоност от фиатни валути“, написа тя в публикацията.

Facebook предизвика раздвижване в индустрията заради навлизането им в сектора на плащанията. Не само социалната медийна платформа, но и сестринските компании WhatsApp и Instagram също ще участват, казаха ръководителите.


Въпреки, че основната цел на това начинание е отнемането на властта на банките, много анализатори не го виждат по този начин. Те смятат, че приложения като Apple Pay, Google Pay и Alipay могат да оспорят глобалната финансова система, дори да „заместят“ банките с новите си платформи за плащане.


В момента по проекта работят над 100 души. Но компанията не спира да запълва различни позиции, като сега отвориха работни места за 40 човека. Facebook са почти сигурни, че ще пуснат GlobalCoin през 2020 г., но тестовата версия може да бъде пусната в края на годината.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Opera пусна бета версия на своя крипто браузър

Този крипто браузър има за цел да улесни потребителското изживяване при сърфиране в децентрализирани приложения (dApp), игри и платформи за метавселена, като предлага директен достъп до Web3 услуги за...
ЯНУ. 19, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

BXM Operations AG на групата – компания, основана от главния изпълнителен директор на BitMEX Александър Хьоптнер и нейния финансов директор Стефан Луц – подписа договор за покупка с Дитрих фон Боетихе...
ЯНУ. 19, 2022 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Dogecoin се присмива на 'Web3 общността'

Историята на разработчика на Dogecoin с индустрията на Web3 като цяло започна, след като Илон Мъск започна да се присмива на "хората от Web3" в Twitter, които му изглеждат досадни. Първоначалният туит...
ЯНУ. 18, 2022 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Associated Press създава NFT пазар за снимки

Фоторепортерите на AP ще създадат първоначална колекция от NFT, която ще включва снимки на различни теми като космос, война и климат. Уебсайтът на платформата съобщава, че това ще продължи няколко сед...
ЯНУ. 18, 2022 10:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света